Te gândești să-ți cumperi o pisică? Iată cum ar trebui să ai grijă de ea 

0

Te încântă gândul de a-ți cumpăra o pisică însă nu știi exact ce presupune creșterea ei și modul în care ar trebui să o îngrijești? Ei bine, lucrurile nu sunt foarte complicate. Pisicile sunt animăluțe blânde, jucăușe, cu un comportament afectuos fapt care nu-ți va da bătăi de cap, ci dimpotrivă îți va aduce un motiv în plus de fericire în viața de zi cu zi. Trebuie doar să știi care sunt nevoile unei pisici și să le acorzi atenție, iar pe parcurs te vei obișnui fără să ți se pară ceva a fiind greu de realizat. 

Iată așadar cum ar trebui să-ți îngrijești noul tău animăluț de companie 

  1. Folosește alimente de înaltă calitate și ține pisica departe de orice lucru periculos

Oferă-i pisicii tale hrană special concepută și adaptată organismului și stilului ei de viață. Alege ca aceasta să fie bogată în nutrienți, proteine, vitamine pentru a te asigura că se dezvoltă într-un mod sănătos și corespunzător. Poți opta să cumperi hrană pentru pisici de pe Hornbach.ro unde vei găsi sortimente variate, astfel încât să le alegi pe cele mai bune pentru animăluțul tău. Asigură-te că eviți alimentele umane, care sunt toxice pentru pisici și păstrează plante de interior care sunt sigure pentru aceasta. Totodată pisicile se pricep să intre în spații diverse, așa că încuie-le pe cele unde se află produse dăunătoare, cum sunt cele de curățat. 

  1. Mergi cu pisica la veterinar

După ce ai cumpărat pisica este absolut recomandat să mergi cu ea la veterinar. Programează un control, asigură-te că aceasta se află într-o stare generală bună și că are vaccinurile făcute la zi. Totodată poate ți-ai dori să iei în considerare și un microcip, care este un dispozitiv electronic de dimensiuni mici și conține informații esențiale pentru viața și sănătatea animalului de companie. Pe de altă parte, păstrează și o fotografie a noii tale pisici pe telefon în caz că se va pierde vreodată. Vei fi bucuros că ai făcut-o. 

  1.  Încearcă diferite culcușuri pentru pisici

Asigură-te că pisica ta dispune de un culcus corespunzător și nu scăpa din vedere faptul că aceasta trebuie să dispună de suficient spațiu, tinzând să fie teritoriale. Poate ai vrea să încerci diferite stiluri de coșuri sau culcușuri având în vedere că unele pisici preferă așternutul mai moale, în timp ce pisicile cu păr lung ar putea prefera așternutul care nu se lipește de blana lor. Pisicilor pot prefera culcușuri acoperite, descoperite, cu margini joase sau altele. Nu uita să cureți așternutul pisicii în fiecare zi și să faci o curățenie mai amănunțită o dată pe săptămână.

În concluzie, dacă îți dorești să-ți cumperi o pisică, atunci nu ai motive care să te oprească din a face acest lucru. Îngrijirea ei este una simplă, nefiind un animal de companie pretențios. Trebuie în principal să-i verifici periodic starea de sănătate mergând la veterinar, să o hrănești în mod corespunzător și să-i organizezi spațiul personal astfel încât să se simtă cât mai confortabil. 

Sursa foto: unsplash.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate