Taxă supriză de 1 Mai, pe litoralul românesc: Taxa de turist

0

O taxă de turist a fost creată pentru modernizarea staţiunilor de pe litoral. Consiliul Local Mangalia a impus fiecărui turist, începând cu 1 mai, o taxă de 5 lei pe zi. Taxa se aplică în Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp.

Sunt şi categorii exceptate, printre care pensionarii, veteranii de război, persoanele venite cu bilete de tratament etc.. Autoritățile spun că fondurile astfel obţinute vor fi utilizate pentru dezvoltare şi promovare.

Luați prin surprindere, majoritatea turiștilor care își petrec minivacanța de 1 mai și Paști pe litoral au refuzat să plătească această taxă. Hotelierii, deși nemulțumiți de măsura impusă, vor trebui să achite taxa din banii obținuți pe rezervări.

„Aceste staţiuni trebuie întreţinute, n-avem cum să punem presiune pe bugetul local, pe localnici, vorbim de 44.000 de locuitori şi totuşi eu zic că un euro pe zi de turist nu este foarte mult”, a afirmat Cristian Radu, primarul din Mangalia.


Nu ştim exact ce reprezintă această taxă, staţiunea nu este pregătită pentru turişti, avem turişti foarte nemulţumiţi. Într-un procent de aproape 70-80% au refuzat să plătească taxa deoarece nu li se oferă niciun serviciu pentru aceşti bani. Noi suntem nevoiţi să achităm din tariful de cazare pe care l-am cerut în timpul rezervării”, a afirmat managerul hotelului din Olimp, potrivit Mediafax.

Cu banii strânşi din această taxă, Primăria Mangalia vrea să modernizeze staţiunile ce-i sunt în administrare. Lucrările de modernizare vor începe la sfârşitul fiecărui sezon estival.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate