Târgul de carte „Libris”, ediția a VII-a, o nouă sărbătoare a cărții la Piatra-Neamț

0

În perioada 14-18 septembrie, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, iubitorii de
 carte, dar și cei care doresc să se împrietenească cu ea, vor avea ocazia să asiste la o sărbătoare a cărții, sub egida Târgului de carte „Libris”, aflat la cea de-a VII-a ediție. Evenimentul este  organizat de Camera de Comerț și Industrie Neamț.

„Târgul de carte „Libris” este unul dintre evenimentele culturale, dar și economice, pe care noi le apreciem ca fiind cele mai importante din județul Neamț, alături de Vacanțele Muzicale și Festivalul de Teatru. La Târgul de carte nu trebui să renunțăm, indiferent cât de greu ne va fi să îl organizăm în viitor. Observăm că de la an la an este tot mai dificil să asigurăm suportul financiar al acestei manifestări, însă trebuie să o facem,  deoarece ține de valoarea noastră ca oameni și comunitate. Chiar dacă va trebui să investesc din resurse proprii, Târgul de carte „Libris” se va produce la Piatra-Neamț”, a precizat Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

În acest an vor participa 25 de edituri din întreaga țară,  iar ca element de noutate, 7 personalități ale vieții culturale vor susține teme de interes. Totodată va exista un spațiu dedicat scriitorilor din Roman, Bacău, Vrancea și Republica Moldova și un stand de promovare a literaturii franceze. În cadrul Târgul de carte „Libris” vor fi lansate 80 de volume și reliefate 5 profile de autor. De asemenea, trei grupuri de scriitori, sub coordonarea scriitorilor Lucian Strochi și Adrian G. Romila și a viceprimarului Luminița Vîrlan, se vor întâlni cu elevii de la Colegiile „Petru Rareș”, „Calistrat Hogaș” și „Informatică”.

Cea de-a VII-a ediție a Târgului de carte „Libris” va avea invitați de seamă: Mircea Dinescu, Marius Chivu,  Sorin Lavric, Calistrat Costin, Dan Tomuleț, Lucian Vasiliu, Vian Mureșan, Cristian Pătrășconiu.

Oamenii de cultură nemțeni care s-au implicat în organizarea acestui Târg de carte sunt Cristian  Livescu, Emil Nicole, Adrian G. Romila, Dan Iacob, Lucian Strochi  și Valentin Ajder.

Ediția a VII-a a Târgului de carte „Libris” este dedicată împlinirii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă și a 170 de ani de la nașterea, dar și a 100 de ani de la moartea lui Calistrat Hogaș.

Partenerii evenimentului sunt: Primăria Piatra-Neamț, Consiliul Judeţean Neamţ, Societatea Scriitorilor din judeţul Neamţ, Biblioteca Județeană „G.T. Kirilreanu” și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Neamț.

Vom reveni în curând cu un program detaliat al Târgului de carte „Libris” de la Piatra-Neamț.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate