Târgul de carte „Libris”, ediția a X-a, și-a deschis oficial porțile

0

Cel mai important eveniment care aduce cartea în prim-plan la Piatra-Neamț și-a deschis joi, 17 septembrie, porțile.

Deschiderea oficială s-a desfășurat pe platoul de la Curtea Domnească, în prezența președintelui Camerei de Comerţ și Industrie Neamţ, Mihai Apopii, a reprezentanților autorităților locale și județene, a oamenilor de cultură, dar mai ales a celor care iubesc și apreciază cartea.

Astăzi deschidem cea de-a X-a ediție a târgului de carte de la Piatra-Neamț. Este o manifestare pe care insistăm să o organizăm, deși este foarte greu. Deoarece avem această responsabilitate față de comunitate, să menținem un număr de activități culturale, Camera de Comerț și Industrie Neamț și-a asumat această manifestare – Târgul de carte „Libris”, pe care am poziționat-o în perioada deschiderii anului școlar, ca elevii să poată beneficia de o ofertă generoasă din partea editurilor. ”, a declarat Mihai Apopii.

Au mai susținut discursuri Bogdan Gavrilescu, din partea Primăriei Piatra-Neamț și Laurențiu Dulamă, din partea Consiliului Județean Neamț, care și-au arătat susținerea pentru acest eveniment cultural. La final, Mihai Hanganu, reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România (filiala Bacău), a încântat auditoriul cu o poezie.

Manifestarea culturală reunește 25 de edituri din întreaga țară, iar în perioada 17-20 septembrie, publicul va avea ocazia să participe la lansări de carte sau conferințe. De asemenea, târgul de carte îi așteaptă pe cei pasionați de lectură cu volume la preț redus, CD-uri cu muzică sau audiobook-uri. De asemenea, mai pot fi achiziționate, în cadrul târgului, bijuterii sau produse cosmetice.

 De neratat sunt evenimentele care îi au ca protagoniști pe scriitorii Radu Boroianu, Alexandru Mironov, Cristian Bădiliță, și actrița Coca Bloss.

Târgul de Carte „Libris Neamț” este un proiect organizat de Camera de Comerț și Industrie Neamț și Primăria municipiului Piatra-Neamț.

Programul integral al TÂRGULUI DE CARTE „LIBRIS NEAMŢ” 2020 poate fi consultat AICI

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate