Târgu’ pune umărul în IPJ Neamț. Adjuncți noi, Vlad și Scutaru

0

Echipa managerială a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamț a fost recent completată, prin împuternicirea comisarilor șefi de poliție Victor Costinel Vlad și Costică Scutaru în funcţiile de adjuncţi ai şefului de inspectorat, Paul Tablan.

Ambii provin din zona Târgu Neamț.

Victor Costinel Vlad  a fost șeful Poliției orașului Târgu Neamț din decembrie 2011 până în decembrie 2018.

Originar din Piatra Neamț, înainte de a prelua conducerea poliției de pe Valea Ozanei a fost Șef birou permise conducere și examinări auto în cadrul Serviciului public comunitar de evidență permise de conducere și înmatriculări auto Neamț (din mai 2005 până în decembrie 2011). Cariera în poliție și-a început-o însă în 1997, ca ofițer cercetări penale la Botoșani (noiembrie 1997- ianuarie 2002), după care a ajuns pe același post la Poliția Municipiului Piatra Neamț (ianuaria 2002- mai 2005). A trecut mai apoi la Serviciul Poliției Rutiere Neamț, din ianuarie 2002  până în mai 2005.

Victor Costinel Vlad a absolvit Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, după care a urmat cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. A obținut diploma de licență în Științe Juridice, în 1997. Are și un master, „Managementul instituțiilor publice”. Căsătorit, este tatăl a trei copii.

Conform CV-ului publicat de IPJ Neamț, comisarul șef Costică Scutaru  s-a născut la Răucești, Neamț, este căsătorit și are doi copii.

După școala generală urmată în comuna natală, studiile și le-a continuat la Liceul Agroindustrial Târgu Neamț, apoi a mers la Școala Militară de Subofiţeri Activi de Poliţie Cîmpina.

Comisarul șef Costică Scutaru a absolvit Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” Târgu Mureş , Facultatea de Drept cu licență la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, dar și Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune,  ASE București.  Are  master în Ştiinţe Penale şi Criminalistice.

Cariera în poliție și-a început-o la Târgu Neamț, ca ofițer de ordine (decembrie 1991- decembrie 1994), apoi subofițer sectorist (ianuarie 1995- septembrie 1998).  Costică Scutaru a fost subofițer operativ la Formaţiunea de Investigare a Criminalităţii Economice a  Poliţiei oraşului Târgu Neamţ, din octombrie 1998 până în iunie 2002, după care a devenit ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Neamţ (iulie 2002 – septembrie 2016).

Înainte de a fi împuternicit adjunct al Inspectorului şef al IPJ Neamţ, a fost împuternicit şef Birou Investigaţii Complexe din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Neamţ (septembrie 2016 – august 2017).

Succes în noua funcție!

Andreea Trăsnea

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate