Tabăra „Credem în voluntariat – Dacă nu noi…atunci cine? Dacă nu acum…atunci când?!”, ediția a IV-a

0

În weekendul 28-29 aprilie 2018, la cabana Izvorul Muntelui, Clubul Ecoturistic Dr Gh Iacomi a organizat tradiționala Tabără de voluntariat „Credem în voluntariat – Daca nu noi…atunci cine? Dacă nu acum…atunci când?!”,  aflată la ediţia a IV- a.

Proiectul, finanţat parţial de către Primăria Municipiului Piatra-Neamţ, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani şi are ca obiectiv promovarea ideii de voluntariat şi creşterea numărului de voluntari, sporirea gradului de participare a tinerilor la viaţa publică şi încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităţilor individuale sau de grup, de asemenea implicarea tinerilor în activităţi de voluntariat.

Tabăra s-a desfăşurat pe durata a 2 zile de activităţi, participanţii fiind 20 tineri de la Colegiul de informatică, Școala nr.1 Zănești, Colegiul „Calistrat Hogaş”, Colegiul Național „Gh. Asachi”, fiind, de asemenea, participanţi la diferite niveluri (bronz și argint) în programul The Duke of Edingburgh’s International Award, program internaţional de dezvoltare personală pe care C.E.T Iacomi îl livrează tinerilor încă din anul 2015.

Prima zi de activităţi a fost dedicată pregătirii tinerilor pentru secţiunea de Aventură a programului Award. A fost organizat un atelier de informare referitoare la cerinţele si condițiile în care se vor organiza călătoriile de antrenament şi calificare, iar în cea de-a doua parte a zilei, atelierul de prezentare şi cunoaştere echipament individual și de grup. Astfel, urmând tradiţia educării tinerilor pentru a călători în mod responsabil, instructorii le-au prezentat participanţilor informaţii despre echipamentul individual şi de grup, îmbrăcăminte şi încălţăminte, alimentaţie, cum sa face rucsacul, reguli de comportare pe munte etc, atelierul fiind unul interactiv, iar curiozitatea tinerilor pe măsură.

În cursul după-amiezii au participat la o scurtă drumeție în zona Stânca Dochiei – Chica Baicului, însoţiţi de către instructorii din cadrul C.E.T Iacomi, ocazie cu care au aflat despre importanţa muncii în echipă, orientarea pe bază de hartă și busolă, echipamentul adecvat etc. Seara, tinerii au avut un program surpriză cu foc de tabără și chitară, ce le-a oferit şi posibilitatea să demonstreze inspiraţie şi talent, în cadrul unei probe artistice ad-hoc.

Ziua de duminică a fost a fost rezervată voluntariatului, fiind organizată în ateliere – atelierul „Noţiuni generale despre Voluntariat”, atelierul „Notiuni generale despre proiectul de voluntariat” urmate de Atelierul practic de scriere de proiecte. La acesta din urmă, tinerii au fost împărţiţi în echipe care au gândit şi întocmit un proiect ce va fi pus în practică cu ajutorul lor și al voluntarilor C.E.T Iacomi.
Au dat dovadă de creativitate, cunoaşterea nevoilor grupurilor sociale cărora li se adreseaza proiectul respectiv, dar şi de o bună cunoaştere a informaţiilor ce le-au fost puse la dispoziţie de către coordonatorii proiectului.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra-Neamț, prin finanțare nerambursabilă de la bugetul local, cu Cabana Izvoru Muntelui și Parcul Naţional Ceahlău care ne-a găzduit la Centrul Turistic de Informare și ne-au pus la dispoziție spațiul în care s-au desfășurat activitățile. Le mulțumim și pe această cale, partenerilor și tinerilor implicați, așteptându-i alături de noi și în proiectele viitoare.

Mai multe detalii despre activitatea Clubului Ecoturistic Dr. Gh. Iacomi găsiți pe site-ul www.cetiacomi.ro sau pe pagina de facebook Cet Dr. Gh Iacomi.

Comunicat de presă Clubul Ecoturistic Dr. Gh. Iacomi 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate