Sute de vehicule de transport persoane și marfă au fost controlate de poliţişti

2

În perioada 15.02.2016– 21.02.2016, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au desfășurat activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), în vederea reducerii accidentelor rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri.traficÎn cadrul acestei acțiunii au fost controlate 315 de autovehicule în regim de transport marfă, fiind aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, din care: 36 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 36 pentru defecțiuni tehnice,15 pentru nereguli privind documentele conducător auto/vehicul/operator transport, 9 pentru neregulile privind tahograful și timpii de odihnă, 2 pentru nerespectarea prevederilor privind transportului de mărfuri periculoase, 1 pentru conducerea sub influența alcoolului iar 90 pentru alte abateri. Totodată, polițiștii au controlat și 171 de autovehicule în regim de transport public de persoane, fiind aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, din care 25 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 10 pentru nereguli privind documentele conducător auto/vehicul/operator transport, 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru defecțiuni tehnice și 29 pentru alte abateri.

Exemplu :
În ziua de 15.02.2016, polițiștii au depistat un bărbat de 36 de ani, din Iași, care conducea o autoutilitară, în regim de transport marfă, pe DN2-E85, în localitatea Botești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de până în 0,40% mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 945 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

sursa: IPJ Neamț

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Autobahn spune

    Frumos!Amenzi si pretentii europene pe soselele comuniste.

  2. legio spune

    Ma mir ca politia face asa ceva , oare de ce nu am vazut nici un autovehicul oprit si soferul amendat ptr folosirea telefonului in timpul deplasarii. Vreau sa specific ca daca privesti numai in intersectia de la Orion ,70% dintre cei ce conduc sant cu telefoanele la ureche si politia nu i-a oprit deloc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate