Sute de nemțeni s-au trezit fără asigurare de sănătate, deși aceasta era corect plătită!

2

Există persoane angajate în Neamț care reclamă faptul că, deși angajatorul a plătit corect la stat toate dările, inclusiv asigurările de sănătate, când ajung la medic sau în spital li se spune că NU sunt asigurați și nu pot beneficia de servicii medicale gratuite.

Fiind vorba de asigurări de sănătate, ne-am adresat CAS Neamț. Din discuțiile cu reprezentanții CAS Neamț, am aflat că, se pare, vina de interpretare a datelor nu aparține acestei instituții. Angajatorul și-a făcut datoria, însă problema este la declarația 112 raportată la ANAF.

Din datele pe care le deținem se pare că ANAF ar fi schimbat procedura de raportare a declarației 112 și există o problemă la nivelul prelucrării datelor. Mai multe persoane în aceeași situație s-au adresat în acest sens către CAS unde, într-adevăr, persoanele apar ca neasigurate. Prin urmare, CAS Neamț susține că la ANAF este problema care va trebui rezolvată, problemă care împiedică transmiterea către CAS a datelor prelucrate. Situația există în Neamț încă din luna decembrie și, pentru moment, nu se cunosc exact cauzele.

Așadar, din cele discutate, deși angajatorul își face treaba, ANAF nu prelucrează datele corespunzător, angajații apar neasigurați și nu pot beneficia de asistență medicală gratuită, deși își plătesc toate dările la stat.

Vom reveni cu un punct de vedere al ANAF, în speranța că între timp problema se va rezolva. În această perioadă, când riscul de îmbolnăvire este ridicat, angajații onești ar trebui să poată beneficia în orice moment de asistență medicală gratuită, mai ales că nu e o problemă de ieri-de azi, ci încă din luna decembrie.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Un fin observator spune

    Esential e ca au cotizat la salariile uriase din sistem, asta inseamna asigurarea, sa asiguri salariile babane.

  2. Gidioi Danut spune

    Cel mai bine nu mai plătim la Cas si păstrăm banii pentru privati

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate