Sute de copaci tăiați ilegal și furați de la Gârcina

0

Peste 1.000 de arbori au fost tăiați ilegal în ultimii ani din zona Ocolului Silvic Gârcina.

Poate a fost și lemn furat cu căruța sau cu mașini mai mici dar la un asemenea număr de copaci tăiați ilegal, dacă ne uităm că într-un transport încap câțiva arbori tranșați, ne putem imagina cam câte zeci de camioane cu lemn furat au ieșit din aceste păduri în ultimii ani și au trecut pe sub nasul tuturor organelor de control.

Unii din zona silvică spun că suntem ecoisterici. Cei care ne combat au și un ajutor foarte rușinos din partea unor autorități sau și mai urât din partea unor colegi din presă care pentru diverse interese sau câțiva bănuți sunt în stare să ne ponegrească și să contrazică evidența că se taie și se fură din pădurile Neamțului.
Noi doar vă spunem ce vedem și ce suspectăm iar în spatele articolelor nostre stă o muncă serioasă de documentare pe care de multe ori nu o publicăm deoarece cititorii sunt interesați de concluzii, fapte și suspiciuni nu de 10 pagini de text, declarații sau ore întregi de filmări.

Iosub Robert

Puteți citi și:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate