Supermarket din Piatra-Neamț, amendat drastic pentru practici comerciale incorecte

2

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Est Iași a desfășurat, prin intermediul CJPC Neamț, o acțiune de control la magazinul din cadrul lanțului deținut de LIDL Discount, din municipiul Piatra-Neamt, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul acestei unități.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPC Regiunea Nord Est Iași au aplicat următoarele sancțiuni:

  • amendă contravențională în valoare de 100.000 lei
  • măsura de încetare a practicii comerciale incorecte
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

 Principale deficiențe constatate au fost:

– existența unei practici comerciale incorecte, constând în neconcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat

– comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice.

”Am sancționat drastic practica comercială incorectă a operatorului economic, referitoare la existența diferențelor între prețul produsului de la raft și cel de la casa de marcat, ținând cont de faptul că un număr mare de consumatori au fost afectați, aceștia fiind determinați, de fapt, să ia o decizie de achiziționare a unui produs, având la bază un preț de vânzare care nu era cel corect, alegere clar în defavoarea lor” – Vlad Ciurea, comisar șef adj CJPC Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Elena Radu spune

    Bravo, felicitări. Nu putem fii buni fără a respecta obligațiile legale, morale, etice. Controale ar trebui și in spitale. Dar aice este altă problemă pe care ministerul sănătății nu își ia răspunderea. Este mai ușor să golești o țară de oamenii competenți în toate domeniile decât să îi formezi în a fii adevărați profesionali.

  2. Elena Radu spune

    Bravo, felicitări. Nu putem fii buni fără a respecta obligațiile legale, mirale, etice. Controale ar trebui și in spitale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate