Superluna – explicatia dezastrului din Japonia?

1

In timp ce astronomii spun ca fenomenul de apropiere a Lunii de Pamant este doar un spectacol extraordinar si inofensiv, astrologii spun ca perigeul lunar ce va avea apogeul pe 19 martie este explicatia dezastrelor naturale din ultimele zile. Fenomenul “Superluna” are loc o data la 10-20 de ani, cele mai recente fenomene fiind cele din 1955, 1974, 1992, 2005.

Anul acesta, pe 19 martie, Luna va fi la o distanta de 356.577 km de Pamant, cea mai mica distanta fata de Pamant la care s-a aflat Luna din 1992 incoace.

Fenomenul “Superluna” sau perigeul lunar are loc doarece orbita Lunii in jurul Pamantului are o forma eliptica si nu perfect rotunda. “Superluna” are asocieri istorice cu furtuni puternice, maree intensificate, cutremure si chiar tsunami.

In ciuda acestor asocieri, astronomii si seismologii spun ca dezastrele naturale au loc independent de evenimentele celeste. Totusi, evenimentele tragice din ultima vreme par sa confirme asocierea cu efectele acestui perigeul lunar.

Daca acum, cu aproape 10 zile inainte de punctul maxim al perigeului lunar, au loc astfel de catastrofe, ce ne este rezervat pe 19 martie? Vom vedea.

Superluna – explicatia dezastrului din Japonia?

Emilian Zaharia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ra spune

    da..Luna are efect punctual, doar in Japonia

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate