Șuetă cu scriitorul Florin Raimond Petrescu

0

Sâmbătă, la Piatra Neamț a avut loc o întâlnire a scriitorului bârlădean Florin Raimond Petrescu, cu prietenii dumnealui nemțeni, mai vechi sau mai noi. Invitația a fost lansată de către scriitor, pe o rețea de socializare. Cu această ocazie, domnul Petrescu și-a revăzut prietenii mai vechi din Piatra-Neamț și i-a cunoscut personal pe cei noi, de pe rețeaua de socializare. Au fost discuții libere, pe diverse teme. În cadrul întâlnirii domnul Raimond Petrescu și-a prezentat câteva dintre cărțile deja publicate. Este vorba despre „Reticularia”, „Așa suntem noi” și „Întunericul eclipsei”.

Florin Raimond Petrescu s-a născut în anul 1964, la Bârlad, în județul Vaslui. A absolvit Politehnica, specializarea „Generatoare și turbine cu abur și gaze”. Autorul se autocaracterizează ca „omul bun la toate”. A profesat ca inginer proiectant, lucrător în cercetare aplicativă, profesor de tehnologii și nu numai. A fost referent în serviciul public, operator de bază de date pe proiecte europene, reporter de radio și televiziune, redactor de presă scrisă etc. Pasiunea pentru muzică l-a făcut, încă din anii studenției, să devină membru al coralei „Armonia”. Fiind desenator și grafician, semnează și grafica cărților proprii. Și`, ca o ultimă precizare, domnul Florin Raimond Petrescu deține titlul de Doctor în dacoromânistică al Academiei Daco-Române.

M.C.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate