Succes românesc remarcabil la Olimpiada Internaţională de Informatică: trei medalii de aur şi o medalie de bronz

0

Componenţii lotului olimpic de informatică al României au reuşit o performanţă de prestigiu la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată în perioada 23-29 august, în Italia (Sirmione-Montichiari): trei medalii de aur şi o medalie de bronz. Competiţia a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări.

Rareş Buhai (medaliat cu aur, în 2012, la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada) şi-a adăugat în palmares încă un rezultat de excepţie, cucerind medalia de aur şi la cel mai important concurs internaţional de profil. Rareş Buhai este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Celelate două medalii de aur au fost obţinute de Alexandru Vlad Gavrilă şi Adrian Budău, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi ambii medaliaţi cu aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Radu Ştefan Voroneanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti şi laureat cu aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate