Subvenții nerambursabile pentru persoanele cu dizabilităţi care au nevoie de tehnologie asistivă  

0

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD) va putea acorda persoanelor cu dizabilităţi subvenţii din fonduri externe nerambursabile, pentru ca acestea să poată achiziţiona tehnologie asistivă, respectiv acele echipamente sau produse care sunt utilizate pentru a le creşte, menţine sau îmbunătăţi capacităţile funcţionale.

Este vorba despre dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanțate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

ANPD a dobândit aceste noi competențe după ce Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 13 decembrie, hotărârea de completare a HG nr. 50/2015 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile instituției.

Demersul face parte dintr-un pachet de măsuri destinat îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale persoanelor cu dizabilităţi, asumat de Guvern în cadrul întâlnirilor organizate în perioada februarie – aprilie 2018, întâlniri la care au participat organizaţii nonguvernamentale care activează în domeniul dizabilităţii”, precizează ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Măsură se înscrie într-un context instituțional amplu, prin care se urmăreşte creşterea oportunităţilor de integrare a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii dar și a calității vieții acestora, prin facilitarea achiziţiei de tehnologie asistivă, în scopul adaptării locului de muncă la nevoile acestor persoane.

Iniţiativa urmează a fi susţinută prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.


Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate