Subtilitățile ministrului Voiculescu. Mafia de la Sănătate, deranjată de tehnocrații puși pe făraș

2

Ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut vineri, 16 aprilie, o lungă conferință de presă, alături de secretarul de stat demis, dr. epidemiolog Andreea Moldovan. Poate dacă această conferință de presă ar fi avut loc înainte de scandalul demiterilor, astăzi am fi avut aceiași oameni în funcții, continuându-și reforma în sistem. Probabilitatea însă este relativă, deoarece este clar, pentru cei cu un dram de minte, că mafia din Sănătate care și-a întins și hrănit tentaculele timp de 30 de ani a fost grav deranjată.

Atacurile mediatice violente din ultima perioadă la adresa lui Vlad Voiculescu și Andreei Moldovan au adus în prim-plan diverse gafe, diverse opinii care nu erau pe placul mafiei și, în general, tot felul de manipulări menite să spele creierele celor care se uită la diverse canale TV sau urmăresc anumiți „formatori de opinie” tocmai ca să se piardă mesajul real transmis de cei din Minister. E nevoie de o reformă profundă, reformă care poate deranja, poate scoate la iveală mizerii, poate chiar… conduce și la pierderi de vieți pentru că o reformă nu se poate face peste noapte unui sistem putred. Evident, toate aceste lucruri trebuie anchetate și pedepsite, dar… în condițiile în care nici astăzi nu știm ce s-a întâmplat în noiembrie 2020 la ATI Piatra-Neamț, poate că cineva ar trebui să analizeze până unde ajung tentaculele din Sănătate.

I s-au pus în cârca lui Vlad Voiculescu, ministru de câteva luni, toate ororile sistemului medical din ultimii 30 de ani, toți morții și întreaga vină a celor care au făcut din Sănătate o afacere personală, nicidecum un serviciu în interes public. Și, ca orice deranjare a mafiei, se semnează demiteri, se aud zgomote de cătușe și plimbări pe la procurori ale unor oameni cărora statul de drept le oferă prezumția de nevinovăție.

În România, însă, mafia e bine ancorată în toate structurile și, cu sprijin mediatic, rezolvă din două vorbe prezumția de „vinovăție” care poate pune cruce carierei oricărui om care deranjează.

Principala problemă la Ministerul Sănătății este că nu a existat o bună comunicare, iar deciziile luate de tehnocrați, bune sau rele, nu suntem în măsură să decidem, chiar dacă au avut la bază un interes public, și nu unul personal, nu au fost suficient de clar explicate unei populații „dresate” mediatic de mafia ultimilor 30 de ani.

În conferința de presă de vineri, însă, s-au spus mai multe lucruri. Am văzut un secretar de stat, medic epidemiolog, profesionist, foarte articulat, diplomat și demn. Andreea Moldovan a explicat că activitatea acesteia în minister nu a fost sub semnul interesului politic, ci a fost o funcție tehnocrată în care a încercat să ia decizii și să îmbunătățească sistemul în favoarea interesului public.

Vlad Voiculescu a comunicat mai bine decât până acum în conferința de presă de ieri, însă subtilitățile și diplomația privitoare la mafia din sănătate nu par să aibă o forță suficient de mare încât să „rănească” vreun tentacul al monstruosului sistem. Cu toate acestea, mesajul a fost transmis publicului. E un început. Acesta a vorbit despre problemele din perioada pandemiei care nu au fost corectate, despre statistici eronate, a vorbit despre jaful de la Unifarm, a vorbit despre incorectitudine, despre linșaj mediatic, despre „săgețile” mafiei bine puse în funcții de ani de zile, despre lipsă de meritocrație, despre lipsă de dialog între instituții și, în general, despre o luptă cu „morile de vânt”. Deși susținut de Dan Barna, Voiculescu a fost lăsat singur împotriva tuturor, cu o echipă de tehnocrați care nu știu să lupte politic, ci știu să lupte profesional.

Ceea ce dorește Vlad Voiculescu în sănătate are logică, sens și viziune pe termen lung, însă fostul ministru pare că a uitat că funcția acestuia nu a fost una tehnocrată, ci politică. Iar deciziile politice nu sunt, de cele mai multe ori, logice sau în interes public. Viziunile de etică și muncă de echipă ale lui Vlad Voiculescu nu au cum să aibă câștig de cauză în fața unui sistem politic mafiot, condus de diverse entități și votat cu două mâini de românii bine „dresați” mediatic. Când deranjezi, ți se găsește un pretext, bine promovat în presă, și ești sacrificat.

Demiterea lui Voiculescu și dr. Moldovan arată, încă o dată, că sistemul nu poate fi reformat DOAR cu bune intenții, profesionalism, diplomație și subtilități.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Emilian Barbu spune

    Concret, concret, ce a facut Voiculescu, ce actiune concreta a intreprins impotriva acestei mafii ?

  2. Florin spune

    mafia din sanatate si oriunde va dezvolta doar un sistem in care banii curg spre buzunarele potrivite. Restul e Can Can. Insa …uos nu vad nici doctorii solidarizandu-se asa cum au facut-o avocatii pt cazul avocatului Rosu. Stiu ei ce stiu sau doar se simt cu musca pe caciula sau pur si simplu nu le pasa ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate