Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 12 decembrie 2018
  • :
  • :

Studiu: Alimentele bio sunt mai gustoase și bogate în substanțe nutritive

Dacă vă place ceaiul mai dulce, folosiți siropul de roșcove pentru a-l îndulci. Mai mult decât atât, după fierbere, roșcovele își lasă dulceața naturală în ceai nefiind nevoie să mai adăugați zahăr și devin atât de moi încât le puteți mânca. Astfel vă puteți bucura de o gustare dulce cu ceai. De asemenea, acestea pot fi folosite la gătit drept garnitură.

Dacă ți-a plăcut cum sună, mai trebuie doar să pui problema la încă două lucruri:

  • Îți plac dulciurile?
  • dar să te menții în formă ?

În ciuda faptului că de obicei acești termeni sunt contradictorii, alimentele sănătoase și răsfățul se pot întrepătrunde, mai ales în cazul băuturilor.

De exemplu: pentru doar 11 lei, 500 de grame de ceai de roșcove bio pot fi una dintre cele mai deosebite gustări pe care le-ai încercat vreodată. Beneficiile acestor băuturi bio pot fi acelea de a-ți oferi cel puțin un moment de explorare a gusturilor. fără a te teme de repercursiunile zahărului, conservanților artificiali sau ale altor substanțe care vin la pachet cu astfel de senzații.

Alimentele organice și avantajele lor

În funcție de cât de multă valoare oferi acestor beneficii, trebuie să știi că ele chiar există, iar impactul lor este observabil pe termen lung, chiar și la buzunar. În mare parte, principalele caracteristici ale alimentelor bio ar fi:

  • Mult mai puține pesticide sau substanțe de augmentare a creșterii
  • Cultivarea unor astfel de alimente este mult mai benefică pentru mediu
  • Prospețimea este mult mai ușor sesizabilă
  • Din punct de vedere al popularității, produsele bio se bucură de notorietate în toată lumea, tocmai datorită beneficiilor acestora.

Pesticidele, ierbicidele sau fungicidele se regăsesc ca reziduuri în toate alimentele cultivate în masă. Datorită nevoii de transport pe distanțe lungi, duratei de valabilitate și accesibilității, acestea sunt mult mai ușor de oferit de către furnizori, spre deosebire de produsele crescute bio.

Mai multe informații despre cum produsele crescute organic ne influențează și ce diferențe există între acestea și cele produse în masă pot fi consultate aici.

Vitamine și gust

De asemenea, studiile asupra alimentelor crescute organic indică și alte beneficii pe lângă diminuarea riscului de slăbire a imunității consumatorilor. Vitaminele și nutrienții reprezintă substanțe regăsite într-o măsură mult mai mare în această categorie de produse, de exemplu:

  • Vitamina C
  • Fier
  • Magneziu
  • Fosfor

Totuși este bine de știut faptul că dintre alimentele care beneficiază cel mai mult de aceste substanțe sunt cele precum:

  • Mărul
  • Ardeiul Gras
  • Castravetele
  • Țelina
  • Cartoful
  • Strugurele
  • Roșiile Cherry
  • Dovlecelul de vară
  • Varza furajeră
  • Nectarinele
  • Piersicile
  • Spanacul
  • Ardeiul iute

Alimentele de mai sus beneficiază cel mai mult de avantajele regăsite în produsele bio. Astfel, băuturile sau alte produse alimentare care conțin astfel de ingrediente se pot bucura de vitaminele și nutrienții menționați, în forma lor cea mai abundentă.

În cazul în care prețul, beneficiile asupra mediului și sănătății sau gustul intens nu te conving să încerci astfel de produse, probabil curiozitatea și dorința de a încerca ceva nou vor fi suficiente încât să te facă să vrei să experimentezi și tu balansul perfect dintre gustos și nutritiv.

 




Un comentariu la “Studiu: Alimentele bio sunt mai gustoase și bogate în substanțe nutritive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *