Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2015-2020

0

Guvernul a aprobat, astăzi, printr-o Hotărâre, Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică pentru perioada 2015-2020. Documentul are ca obiectiv esențial eficientizarea sistemului de ordine publică și siguranță printr-o abordare proactivă, orientată către nevoile de securitate ale cetățeanului, precum și asigurarea, la nivel național, a unui mediu caracterizat prin ordine, libertate și justiție.

Strategia se articulează în jurul a șase obiective generale, după cum urmează:

· Prevenirea și combaterea criminalității organizate, transfrontaliere și a terorismului;

· Prevenirea și combaterea macrocriminalității, în special a criminalității economico-financiare și a corupției;

· Creșterea gradului de siguranță și protecție a cetățeanului;

· Creșterea nivelului de securitate a persoanelor fizice și juridice, precum și a entităților statului în spațiul cibernetic;

· Consolidarea frontierei de stat și gestionarea problematicii migrației ilegale, azilului și a integrării străinilor;

· Dezvoltarea capacității administrative și operaționale a structurilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

În contextul dinamicii accentuate a lumii globale, Strategia identifică o serie de riscuri și vulnerabilități atât la nivelul Uniunii Europene în ansamblu, cât și la nivel național. Următoarele categorii de infracțiuni sunt considerate ca având un impact major asupra ordinii publice și siguranței cetățeanului în perioada 2015-2020: consumul și traficul de droguri, traficul de ființe umane, migrația ilegală, frauda și evaziunea fiscală, contrabanda cu produse accizabile și alte operațiuni ilicite, contrafacerea și infracțiunile care aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate