Strategia educatiei pana in 2020: Cum vor autoritatile sa imbunatateasca invatamantul din Romania

0

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial Strategia Educaţiei şi Formării Profesionale pentru perioada 2014-2020. Proiectul se află în dezbatere publică şi conţine obiective ambiţioase în privinţa învăţământului şcolar şi preşcolar, dar şi obiective legate de formarea profesională.

Ţintele strategice, potrivit proiectului Ministerului Educaţiei, presupun ca până în anul 2020, în medie, cel puțin 15% dintre adulți ar trebui să participe la programele de învățare de-a lungul vieții şi tot până în 2020, procentul persoanelor cu vârsta de 15 ani cu competențe scăzute de citire, matematică și științe exacte, ar trebui să fie mai mic de 15%.

De asemenea, până în anul 2020, proporția persoanelor de 30-34 de ani, care au absolvit învățământul terțiar, ar trebui să fie de cel puțin 40%.

Strategia educaţiei mai are ca obiective scăderea abandonului școlar timpuriu, care ar trebui să ajungă sub 10%, iar cel puțin 95% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 4 ani și vârsta pentru înscrierea obligatorie la școala primară, ar trebui să beneficieze de educație preșcolară.

Tot până în 2020, proporția de absolvenți angajați (cu vârste cuprinse în 20 și 34 de ani), care au părăsit sistemul de educație și de formare profesională cu cel mult trei ani înaintea anului de referință, ar trebui să fie de cel puțin 82% (comparativ cu 76,5 % în 2010).

Strategia educaţiei şi formării profesionale din România în perioada 2014-2020 se axează pe trei priorități: creștere inteligentă: dezvoltarea unei economii bazate pe cunoaștere și inovare; creștere durabilă: promovarea unei economii mai eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor, mai ecologice și mai competitive; creștere favorabilă incluziunii: promovarea unei economii cu o rată ridicată a ocupării forței de muncă, care să asigure coeziunea socială și teritorială.

Citeste continuarea articolului pe: infoparinti.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate