Strada Castanilor – amintirea a ce a fost candva

0

Strada Castanilor din cartierul Maratei  era pe vremuri locul de joaca si ” integrare socialista prin munca” a copiilor din acest cartier. In fiecare an, copiii din scolile din Maratei aveau obligaţia  sa aduca la scoala maculatură, fier vechi sau castane. Nici in ziua de azi nu am aflat ce se intampla cu castanele colectate de copii, dar cert este ca era o mare zarva la adunat castane. Astazi, aceasta strada a mai ramas cu 2-3 castani si cu numele de „Strada Castanilor”. Cu toate acestea, chiar si acestia urmeaza sa dispara, deoarece au fost inconjurati de betoane si asfalt. Un asemenea copac nu va putea trai cu jumatate de metru patrat de pamant pe unde sa absoarba radacina apa.

Această stradă era cunoscută ca loc de intalnire pentru cuplurile de indragostiti, o strada deosebit de frumoasa care urmeaza sa isi piarda justificarea numelui si sa facă loc „progresului” si betoanelor pentru a lăsa în urmă doar amintirile.

În ultima perioadă am asistat cu toţii la defrişările continue din Piatra-Neamţ care au făcut loc parcărilor. Din păcate, deşi obligaţia autorităţilor este să planteze noi copaci, în locul celor bătrâni, acest fapt nu s-a bucurat de o prea mare popularitate. Faţă de acum 20-30 de ani, oraşul este complet schimbat, mai poluat, mai lipsit de spaţii verzi, mai puţin boem, cu oameni mai trişti, grăbiţi, înconjuraţi de clădiri reci, care respectă un PUZ, dar nu mai au aerul de altă dată. Şi aici intervine obişnuinţa, conformismul, indiferenţa. Şi curând vom spune  cu nostalgie copiilor, nepoţilor noştri….aici, pe Strada Castanilor…au fost cândva castani.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate