ȘTIREA ANULUI: Decizie CCR – Dacă ești interceptat, operatorul trebuie să te informeze în 60 de zile

2

În timp ce mediul public a fost preocupat cu orice numai cu subiectele foarte importante nu, pe 10 octombrie a trecut prin Parlament o lege care, în termeni tehnici, stabilește foarte clar că atunci când ești interceptat, operatorul de telefonie trebuie să te anunțe în 60 de zile, ba chiar ai voie să ceri detalii despre motiv, mandat etc.

Legea este motiv de mare bucurie pentru toți cei care erau interceptați aiurea, dar și motiv de orgasm infracțional pentru cei care trăiesc din corupție. Legea aduce România în rândul țărilor care blochează interceptările abuzive și limitează imixtiunile neargumentate cu dovezi în viața privată a oamenilor, dar totodată creează o mare problemă de securitate națională, deoarece îngreunează foarte mult munca adevărată a serviciilor în ceea ce înseamnă combaterea, dar mai ales prevenirea actelor de terorism sau a infracțiunilor care vizează cu adevărat siguranța națională.

Legea a fost contestată la CCR, dar CCR a decis că este constituțională deci, PUNCT. Dacă ești interceptat trebuie să fii anunțat de operatorul de telefonie în maxim 60 de zile că ai fost interceptat.

Proiectul, care poate fi consultat aici, prevede că prelucrarea datelor cu caracter personal pentru realizarea activităților de menținere și asigurare a ordinii și siguranței publice se realizează numai dacă acestea sunt prevăzute de lege și sunt necesare pentru prevenirea unui pericol cel puțin asupra vieții, integrității corporale sau sănătății unei persoane ori a proprietății acesteia, precum și pentru combaterea infracțiunilor.

De asemenea, „la cerere, atunci când legea nu prevede altfel, operatorul comunică persoanei vizate următoarele informații suplimentare: temeiul juridic al prelucrării, perioada pentru care sunt stocate datele cu caracter personal sau, în cazul în care nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili perioada respectivă, daca este cazul, categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal, inclusiv din state terțe sau organizații internationale, orice alte informații suplimentare, în funcție de specificul activităților de prelucrare, în special atunci când datele cu caracter personal sunt colectate fără știrea persoanei vizate”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. AntiProşti spune

    Şi ce face legea cu acele grupuscule de interlopi care au în spate „foşti” lucrători din servicii, ăia care îți scanează frecvența radio a telefonului, că operează fără mandat?

  2. Relu spune

    Pe Cine au de Ascultat o fac in continuare ! Cum zicea Prejbeanu in TICĂLOȘII ,,la NOI Ascultarea e CA la BISERICA,,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate