Condamnati la viata in Piatra Neamt

1

Statul roman, prin reprezentantii locali din Piatra Neamt, au decis reducerea cu 25% a banilor ce merg spre copiii cu probleme de sanatate.
O familie cu 4 membri ( doi adulti si doi copii ), dintre care unul cu un handicap foarte grav, trebuie sa se descurce cu aproximativ 600 lei pe luna.
In timp ce o femeie care nu si-a abandonat copilul handicapat intr-o institutie trebuie sa se descurce cum poate, taindu-i-se din putinul pe care il are, pe cealalta parte autoritatile locale ofera gratuit unor asistati social, in mare parte de etnie rroma, curent la discretie, apa potabila la discretie si locuinta.
Este vizibil cu ochiul liber ca autoritatile locale nu respecta si nu aplica corect nici macar notiunile elementare de asistenta sociala, discriminand unele familii cu probleme grave in favoarea unor alte familii de asistati social care, daca nu li se da, vin la primarie si isi pun fustele in cap.
Este inadminsibil sa iei 100 de lei de la un copil handicapat si pe cealalta parte sa platesti energie de miliarde de lei vechi pentru facturile de curent din Speranta, Muncii sau de la Caminul Liceului Auto.
Desi autoritatile locale incearca sa se ascunda dupa legile asistentei sociale, totul este o minciuna, deoarece nu exista nicio lege in Romania care sa impuna autoritatilor pietrene sa dea gratis si nelimitat energie sau alte utilitati unor asistati social sau sa le asigure locuinte in cazul in care acestia le distrug. Adevarul e ca autoritatilor locale le este frica de scandalul pe care il pot face unii asistati social in cazul in care legea ar fi aplicata corect.
Legile asistentei sociale, asa discutabile cum sunt ele, permit o gestionare acceptabila a fenomenului, fapt ce ar putea duce la o economie de zeci de miliarde la bugetul local. Mai trebuie gasiti si oameni care sa le aplice sau care sa fie lasati sa le aplice.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. cetatean_revoltat_apolitic spune

    Actuala Coalitie Interlopa Politica -cu acte normative si NECONSTITUTIONALE si-a condamnat la MOARTE -SEMENII.

    Pana in 2004 am fost in EPOCA COMUNISTA – iar din 2004 si pana in prezent suntem in EPOCA SECURISTA INTERLOPA cu acte normative.

    Ei TRAIESC BINE -iar NOI la GREU.

    TREZESTETE ROMANIA .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate