Statele Unite ale Americii renunță la testele RT-PCR pentru detectarea coronavirusului

0

După 31 decembrie 2021, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii va retrage cererea de autorizare a utilizării de urgență a testelor RT-PCR, teste introduse pentru prima dată în februarie 2020 numai pentru detectarea SARS-CoV-2. 

CDC furnizează această notificare prealabilă laboratoarelor clinice pentru a avea timpul adecvat pentru a selecta și implementa una dintre numeroasele alternative autorizate de FDA.

În pregătirea pentru această modificare, CDC recomandă laboratoarelor care au folosit testele RT-PCS să înceapă tranziția la un alt test COVID-19 autorizat de FDA. CDC încurajează laboratoarele să ia în considerare adoptarea unei metode care poate facilita detectarea și diferențierea SARS-CoV-2 și a virusurilor gripale. 

Astfel de teste pot facilita testarea continuă atât pentru gripă, cât și pentru SARS-CoV-2 și pot economisi atât timp, cât și resurse pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul gripal. Laboratoarele vor trebui să valideze și să verifice testul selectat înainte de a începe testarea clinică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate