Starea drumurilor din Neamț, în această seară

0

Ţinând cont de avertizarea meteorologică de intensificări ale vântului, polei, ninsori și viscol, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, care afectează județul Neamț, prefectul de Neamț, Adrian Niță, este preocupat îndeaproape de menținerea stării de viabilitate a drumurilor naționale și județene de pe raza județului Neamț.

Încă de ieri dimineață s-a intervenit pe toate drumurile cu 84 de utilaje, fiind folosite aproximativ 956 tone de sare și 4,25 tone clorură de calciu.

Astăzi am convocat CJSU și am luat decizia să restricționam traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, până mâine dimineață la ora 10, pe următoarele sectoare de drum:

  • DJ 157 Horia – Trifești –Giulești – Făurei
  • DJ 157J Podoleni – Negritești – Hoisești
  • DJ 159 Bahna – Izvoare

Unități de învățământ care își vor suspenda mâine cursurile:

  • Scoala Gimnazială Nr. 1, Comuna Făurei
  • ⁠Școala Gimnazială, comuna Bahna
  • ⁠Școala Gimnazială, Comuna Dulcești
  • ⁠Școala Gimnazială, Comuna Trifești
  • ⁠Școala Gimnazială “Nicolae Apostol”, Comuna Ruginoasa
  • ⁠Școala Gimnazială I.I.Mironescu Tazlău

Anunțul va fi făcut pe grupurile elevilor-părinților-diriginților, pentru ca elevii navetiști din zonele precizate să nu efectueze deplasarea către unitățile de învățământ-unde fac naveta.
Directorii unităților de învățământ vor anunța diriginții pentru a li se motiva absența.

S-au mai înregistrat pe parcursul acestei zile probleme pe DN15D, la ieșirea din județ spre Vaslui, în zona denumită Dealul Mărului, unde din cauza viscolului și a faptului ca mai multe tiruri se deplasau neechipate corespunzător, drumul a fost blocat.
A fost instituită restricție de tonaj pentru vehicule cu masă mai mare de 7,5 tone cu excepția autovehiculelor care asigura intervenția pentru situații de urgență, începând cu ora 13:00, până la încetarea fenomenelor meteo.

Astăzi, CLSU Roman s-a întrunit și a luat decizia ca circulația pe varianta ocolitoare Roman Est să fie închisă pana mâine la ora 8.

Pe DN 15D, Piatra Neamț- Roman, sector de drum afectat din cauza viscolului, acționează mai multe utilaje și o autofreză.

În afară de situația drumurilor pe care acționăm cu toate utilajele, suntem preocupați și de situația pacienților care necesită dializă și a femeilor însărcinate; în acest sens am stabilit ca DSP și SAJ să țină legătura permanent cu medicii de familie astfel încât să putem asigura intervențiile transportul sau internările pentru pacienți oricând este cazul.

Până la această oră, nu au fost raportate probleme în ceea ce privește furnizarea energiei electrice.

În momentul de față se acționează pe toate drumurile naționale și județene cu utilaje și material antiderapant. Am rugămintea către toți participanții la trafic să evite deplasările dacă nu sunt necesare și să își echipeze autovehicolele corespunzător anotimpului rece! Vă mulțumesc!

a transmis Adrian Niță – prefect județul Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate