Starea drumurilor, 6 decembrie

0

Piatra Neamţ 06.12.2010. Pe teritoriul judeţului Neamţ sunt două drumuri judeţene blocate, în rest se circulă în condiţii de iarnă, partea carosabilă este acoperită de zăpadă tratată cu material antiderapant de până la 2 cm alternând cu porţiuni uscate.
Secţia Drumuri Naţionale Neamţ acţionează cu 10 lucrători şi 9 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant.
Drumurile naţionale cu circulaţie îngreunată sunt:
– DN 15 D Piatra Neamţ – Roman – Crăieşti
– DN 15 B Poiana Largului – Pipirig
– DN 15 Prisecani – Poiana Largului – Bicaz
– DN 2 Secuieni Noi – Roman – Hanul Ancuţei
S.C. Drupo Neamţ S.A. acţionează cu 4 utilaje şi 5 lucrători pe drumurile judeţene.
Drumuri judeţene blocate:
– DJ 157 H Băluşeşti – Itrineşti
– DJ 157 Mărgineni – Făurei
Drumurile judeţene cu circulaţie îngreunată sunt :
– DJ 157 C Bisericani
– DJ 155 H Mănăstirea Bistriţa
– DJ 157 B Mănăstirea Pângăraţi
– DJ 208 G Girov – Vad – Dragomireşti
– DJ 157 Cartier Speranţa – Mărgineni – Hoiseşti.
1 linie de medie tensiune, cu 16 posturi de transformare este parţial nealimentată (Tg. Neamţ – Şoimăreşti), localităţile Brusturi, Drăgăneşti, Poiana şi Groşi au rămas fără alimentare electrică.
Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui, râul prezintă curs liber. La barajul Topoliceni, 500 de m în amonte de podul Ruseni, râul Bistriţa prezintă gheaţă la maluri având grosimi de la 0,5 la 2 m. Din amonte curge zai.
În situaţii speciale este nevoie de o bună colaborare între Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi autorităţile locale, conform responsabilităţilor ce le revin, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de viscole şi înzăpeziri. Sunt încredinţat că mesajul a fost bine înţeles şi că în această perioadă viaţa îşi va urma cursul firesc iar cetăţenii judeţului nu vor avea de suferit. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează în continuare evoluţia fenomenelor meteorologice. S-au luat toate măsurile necesare pentru a se interveni în timp util în cazul apariţiei unor eventuale situaţii de urgenţă.” a spus prefectul Mihai Archip.

Stiri Neamt

Amalia Penu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate