Starea drumurilor, 23 decembrie

0

Pe teritoriul judeţului Neamţ nu sunt drumuri naţionale, judeţene sau comunale blocate, iar furnizarea energiei electrice nu este afectată în nicio localitate.

Secţia Drumuri Naţionale Neamţ acţionează pe 6 sectoare de drumuri naţionale, cu 20 lucrători şi 10 utilaje, pentru  prevenirea apariţiei fenomenului de polei. De asemenea, S.C.Drupo Neamţ S.A acţionează cu 16 lucrători şi 8 utilaje pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei pe 8 sectoare de drumuri judeţene.

Pe râul Bistriţa, amonte de acumularea Izvorul Muntelui, nivelurile şi debitele sunt, în general, în scădere uşoară. Podul de gheaţă cu o lungime de 2,2 km se menţine pe sectorul din zona Viaductului Poiana Largului (2 km în aval – 0,2 km în amonte). Pe o lungime de 3,7 km (pe sectorul cuprins între 0,2 km amonte de Viaductul Poiana Largului – 500 m amonte de Puntea ACH) râul prezintă aglomerări de gheţuri având grosimi variabile de la 3 m la 7 m (în mijlocul albiei, în amonte, are nivel coborât). Pe o porţiune de 500 m, de la Barajul Topoliceni în aval, râul Bistriţa prezintă un canal dezgheţat, cu lăţimi cuprinse între 2 şi 8 m, grosimea gheţurilor la mal fiind cuprinsă între 1 şi 3 m. În amonte de acest sector râul prezintă canal dezgheţat cu lăţimi de la 8 m la curs liber.

Nu se mai înregistrează infiltraţii, apa din beciuri fiind în scădere. Din amonte nu curge zai (temperatura aerului la ora 06.00 era de + 10 C la Staţia Hidrometrică Frumosu şi de + 3,60 C la Staţia Hidrometrică Poiana Largului).

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, domnul prefect Mihai Archip, a dispus monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenului de zăpor care se manifestă pe cursul râului Bistriţa de către personalul specializat al Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Borca, Farcaşa, Poiana Teiului şi echipaje din cadrul Gărzii nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului (ISU Neamţ). Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au pus în aplicare “Planurile operative proprii de acţiune pentru combaterea  poleiului şi a înzăpezirii drumurilor publice”.

În cursul zilei de ieri, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamţ, sub conducerea inspectorului şef colonelul Ioan Niţică, a executat o misiune de distrugere pirotehnică a unui pod de gheaţă cu suprafaţa de 2500 mp, în zona Punţii ACH din localitatea Poiana Teiului. În urma celor 6 explozii (pentru care s-au folosit 29,6 kg de trotil şi 12 capse electrice) a fost realizat un canal de scurgere cu lungimea de 700 m.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate