Starea drumurilor, 12 ianuarie

0

Piatra Neamţ 12.01.2011, ora 05.00. Pe toate căile rutiere din judeţ, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Secţia Drumuri Nationale Neamţ  acţionează pe un drum naţional (DN 15 Poiana Largului – Bicaz) cu 2 răspânditoare cu material antiderapant şi 4 lucrătorii pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei.

Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui, nivelurile şi debitele au fost in uşoară creştere. Pe distanţa de 4,4 km (sectorul cuprins între – 0,5 km în aval de viaduct Poiana Largului – 0,5 km în amonte de puntea ACH,  în comuna Poiana Teiului)  sunt prezente aglomerări de gheţuri cu grosimi de 0,2 – 8 m. Trosonul de un km este profund lăsat pe mijloc, parţial curge apă peste gheaţă (pe sectorul cuprins între – 500 m în aval de puntea ACH şi 500 m în amonte de puntea ACH) .

Pe malul drept al platformei tehnologice ACH, parţial sunt băltiri. În amonte de acest sector, râul Bistriţa prezintă canal dezgheţat cu lăţimi de la trei metri la curs liber şi gheaţă la maluri cu grosimi de la un metru la patru metri.

În satul Topoliceni, comuna Poiana Teiului, nivelul apei din cele 15 beciuri este în uşoară scădere, iar pe 10 ha teren agricol bălteşte apa parţial.

În satul Poiana Teiului, comuna Poiana Teiului, apa este în retragere, dar bălteşte parţial în continuare pe cele cca. 3 ha teren agricol.  Nivelul apei din cele 8 beciuri inundate prin infiltraţii este în uşoară scădere.

Din amonte nu curge zai . Temperatura la staţia hidrometrică Frumosu la ora 04:30 era de +1,00C .

Măsuri dispuse:

–         Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ împreună cu Detaşamentul de Pompieri Tîrgu Neamţ au  executat o misiune de distrugere  a aglomerărilor de gheţuri în satul  Topoliceni, com Poiana Teiului. A fost distrus un pod de gheţuri de  2100 m2 şi s-a realizat un canal de scurgere a apei în lungime de 380 m liniari;

–         Detaşamentul de Pompieri Tîrgu Neamţ a executat cinci misiuni de monitorizare a evoluţiei fenomenului de zăpor pe râul Bistriţa, în zona viaductului Poiana Teiului – Barajul Topoliceni;

–         SGA Neamţ  împreună cu Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului supraveghează în permanenţă evoluţia fenomenului de zăpor pe râul Bistriţa.
Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate