STAI JOS și citește cum funcționează șmecheria numită Parking

4

Din capul locului, haideți să vedem o combinație de care nu prea vrea nimeni să vorbească

 1. Firma Parking a primit de la primărie, în mandatele anterioare din perioada 2010, prin combinații, adică fără bani, o bucată de teren de sub Mall-ul de la piață.
 2. Firma Parking ia chirie acum de la primărie pe acel teren pentru că pe el este clădirea Mall-ului.
 3. Banii pe care ar trebui să-i dea primăria pentru chirie se compensează cu o parte din banii pe care ar trebui să-i dea Parking ca redevență (cotă din încasările de la populație).

Deci, recapitulăm simplificat șmecheria Parking. Primăria a făcut în așa fel încât să ajungă în proprietatea Parking terenul de sub Mall, pe care Parking să îl închirieze apoi primăriei și să compenseze astfel din banii pe care ar trebui să-i dea pentru că încasează pe parcări de la populație.

Cum a primit Parking terenuri de la Primărie?

Primul teren a ajuns la Parking prin majorare de capital social: Se majoreaza capitalul social al societatii de la suma de 341.170 lei, la suma de 628.170 lei, cu suma de 287.000 lei, in baza hotararii Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamt nr. 84 din data de 5.03.2009, conform Raportului de Evaluare inregistrat sub nr. 977/21.04.2009, anexat, reprezentand  suprafata de 898 metri patrati (optsutenouazecisiopt), inscrisa in C.F. 50252, provenita din conversia de pe hartie a C.F. nr. 27072/N, teren neproductiv, situat in Piatra-Neamt, Str.Bistritei, jud. Neamt, cu vecinii: R – teren municipiul Piatra- Neamt; A – NCP 3409; MZI – zona CFR si MN – Str. Bistritei, conform documentatiei cadastrale anexate, care face parte integranta din prezentul contract, cu nr. cadastral nr. 9500, aport in natura al actionarului majoritar Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamt.
Terenul descris mai sus este proprietatea municipiului Piatra-Neamt, in baza Hotararii Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamt nr. 71 din data de 5.03.2009.

Apoi a urmat un set schimb de terenuri și clădiri ca în filmele cu cowboy între Primărie și firma Parking și alții,  din care firma Parking a rămas cu 2.500 m pătrați sub Mall, o centrală dezafectată și 940 mp pe Str. Bistriței.

Cum merg afacerile la Parking ?

 1. Cifra lor de afaceri este în continuă creștere de 3 ani de zile (vezi grafic)
 2. Sunt ajutați să facă locuri de parcare, de multe ori în cele mai ciudate locații.
 3. Se extind lunar cu noi și noi locuri de parcare, încasând din ce în ce mai mult.

Cine e în spatele firme Parking ? 

Această frumoasă firmă care trăiește exclusiv din banii dumneavoastră are 12 angajați și un director.
Haideți să vedem împreună ce e în spatele celor 12 angajați.

Administrator:
Moroșanu Ionul Alin

Consiliu de administrație:
Chebac Mihai
Diaconu Iulian
Secara Lacramioara
Tatomir Alina Mihaela
Oprița Vasile

Asociaţi:

Pradais Elena
Tudose Camelia Narcis
Ciobanu Emilia
Ralea Petre
Coman Aurelia
Marcu Florinel
Dan Vasile Constantin
Oprea Constantin
Campescu Gabriel

Asociaţi persoane juridice:

Municipiul Piatra Neamt
Parking SA
Publiserv SrRL
Decor Lux SRL
Compania Municipala de Investitii Urban SA
Salubritas SA
Aqua Calor SA
Ralea C & A Company SA
Altex Impex SRL
Alpin Ag SA

Și-am încalecat pe-o șa și v-am spus povestea Parking SA. Noapte bună și vise cu politicieni care nu mai pot de grija cetățeanului.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Dumitrescu Dragoș spune

  Anticorupția DOARMEEEE?
  Pute a șmen de la un kilometru, dar nimeni nu ia măsuri . De ce oare ?

 2. Florin spune

  Chestia e ca pe langa asta parcarile sunt facute ilegal fara aviz de la Politia rutiera, fara autorizatie de constructie, fara schimbarea destinatiei tertenului, fara certificat urbanism, fara proiect avizat ARR , sa va mai spun ? doar una fara respectarea Normativ pentru proiectarea parcajelor de autoturisme în localități urbane – Indicativ P. 132-93, din 06.04.1993.

 3. janel iosub spune

  Primaria ar trebui sa desfiinteze societatile CL si sa faca servicii in cadrul primariei cu doar cativa angajati si nu asa sa plateasca o sleatca intreaga de taietori de frunze1 Rezultatele vor fi benefice atat pt populatie, cat si pt primarie.

  1. Leo Taxil spune

   Foarte corect acest punct de vedere! D-l primar ne poate explica de ce tolerează o astfel de ticăloșie (că altfel nu se poate numi)???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate