SRI respinge acuzațiile de implicare în manifestații, dar comunicatul de presă se dă întâi la ”prieteni” …

0

SRI respinge printr-un comunicat de presă acuzațiile de implicare în manifestațiile ce au avut loc în țară împotriva legii grațierii.
În urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie, Serviciul Roman de Informații face următoarele precizări:
Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii.

Ca opinie, nici noi nu credem că un serviciu, oricare ar fi el, ar putea să mobilizeze câteva zeci de mii de oameni fără ca undeva sa fie o scăpare și cineva să spună că a fost plătit sau pus de serviciu să facă asta, dar în România, când nu suntem capabili să ne explicăm unele lucruri, o băgăm pe aia cu ”teoria conspirației” și imediat am fabricat explicații pentru orice.

Noi am văzut o manifestație la care oamenii au participat din convingere, nu plătiți sau mobilizați de vreun serviciu. Dacă la nivel de București o avea președintele Iohannis vreo câțiva securiști care îl sprijină și mai umblă cu manipulări nu avem de unde să știm, dar nu excludem această variantă. În schimb, varianta cu implicarea serviciului ca instituție în mobilizarea manifestanților … să fim serioși …

Totuși, nu ne putem abține să nu remarcăm că frumosul comunicat de presă de mai sus a apărut întâi la HotNews și încă la 2 publicații și de abia după aia a fost pus pe site-ul SRI, ceea ce ne face să ne întrebăm de ce de regulă unele publicații cum e și HotNews au acces la informații de acest gen înaintea celorlalte publicații din România ?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate