Sprijin acordat cercetătorilor cu vârsta până în 35 de ani

0

Ministerul Educației încearcă să găsească un mecanism în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare prin care cercetătorii cu vârsta până în 35 de ani să poată fi scutiți de taxe

De asemenea, ministrul Educației, Andrei Curaj, a declarat că vor fi premiate mai bine articolele ştiinţifice publicate în reviste de impact, în special în Nature şi Science, precum și pe cei care reuşesc să câştige proiecte reprezentative în cadrul internaţional, acestora dorind să le ofere un bonus de 25% din valoarea grantului european pe care l-au câştigat.

Astfel, cercetătorii care au publicat în revistele Nature şi Science vor primi 40.000 de lei, iar cei care au publicat în Grupul Nature vor primi 20.000 de lei. Pentru articolele publicate în reviste indexate ISI care au încadrarea unică „document type”, „article” sau „review” se vor acorda premii între 1.000 şi 10.000 de lei.

Înscrierile în competiţia pentru aceste premii, se va face în aprilie-iulie 2016 ți pot participa doar articolele publicate în 2016 sau în 2015, care nu au fost premiate în competiţia din 2015.

Conform Planului Naţional de Dezvoltare, tinerii absolvenţi de liceu din 2016, care au obţinut medalii la olimpiade internaţionale în ultimii ani de liceu, vor primi burse în valoare totală de 15.000 de euro pe 24 de luni, cu condiția ca aceștia să fie înscriși în primul an de studii de licenţă la o facultate în domeniul de interes.

Sursa: www.mediafax.ro.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate