Sprijin acordat apicultorilor prin Programul Național Apicol 2017-2019

1

apicultoriProgramul Național Apicol 2017 – 2019 se adresează apicultorilor, cu condiții diferite de eligibilitate pentru cei care dețin până la 75 de familii de albine față de cei care dețin peste 75 de familii de albine, și vizează măsuri precum achiziția de medicamente, de familii de albine, de mătci ori de utilaje pentru apicultori.

Luni au avut loc discuții între  ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și reprezentanții crescătorilor de albine pentru agrearea programului în vederea transmiterii la Bruxelles, discuții privind modul de decontare a cheltuielilor și condițiile de eligibilitate pentru a beneficia de sprijinul oferit prin intermediul acestui program, îmbunătățirea calității produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piață, fiind analizate și măsurile de asistență pentru repopularea șeptelului apicol etc.

Apicultorii pot achiziționa produsele și depune dosarele la APIA direct sau prin intermediul formei asociative.

România deține locul patru în Europa din punct de vedere al producției de miere, după Germania, Franța și Ungaria, cu circa 20.000 de tone anual, și locul șapte la numărul de familii de albine cu 1,47 milioane.

Sursa: www.agerpres.ro.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Nicolae Birsan spune

    Ma intereseaza un curs de APICULTOR . Se mai fac din fondurile europene ??? Unde ma pot interesa ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate