Sportul este foarte important pentru elevi, dar e nevoie şi de săli de sport

2

 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI)  salută intenţia Guvernului de a mări numărul orelor de sport în şcoli, dar atrage atenţia că este nevoie în primul rând de investiţii în sălile de sport, pentru că în sezonul rece nu poţi scoate copiii în curtea şcolii. În ţările civilizate, sălile de sport sunt dotate şi cu bazine de înot, astfel ca elevii să poată avea cât mai multe activităţi sportive. Aşa este normal să fie şi în România, consideră preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

“Salutăm decizia Guvernului, dar trebuie asigurate şi spaţii unde elevii să facă sport. Avem şi anotimpuri reci. Iarna unde vor face copiii patru ore de sport pe săptămână?”, îi întreabă preşedintele FSLI, Simion Hancescu, pe guvernanţi.

Cele mai multe şcoli din România nu au săli de sport unde se pot desfăşura activităţi. Când se mai încălzeşte afară, elevii ies în curtea şcolii şi pot face şi două ore şi patru ore de sport pe săptămână, dar iarna acest lucru nu este posibil.

Astfel, atât premierul Victor Ponta, cât şi miniştrii Educaţiei şi Sportului ar trebui să aibă un program de construire de săli de sport dotate şi cu bazine de înot înainte de a dubla numărul de ore în programa şcolară.

“Guvernul ar trebui să ia în calcul faptul că peste o treime dintre elevi <<apelează>> la metoda scutirilor medicale pentru sport şi să analizeze de ce recurg copiii la această metodă, de ce fug de sport”, a adăugat Simion Hancescu.

Comunicat –  Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. x spune

    Si ar mai fi o problema foarte importanta :aproape toate scolile au fost dotate cu sali de sport mai mici sau mai mari ,iar curtile scolilor au amenajate terenuri pentru sport asfaltate in cele mai multe cazuri dar administratiile scolilor le tine sub lacat si nu se permite intrarea in ele decit in ora de sport.Sint copii care in timpul liber ar vrea sa faca sport,si nu numai copii ci si tineri angajati fosti elevi,dar unde?Prin cartier nu mai este loc din cauza parcarilor,iar salile si terenurile de sport amenajate si intretinute din taxele si impozitele noastre stau incuiate pentru ca cineva se crede stapin pe ceea ce a primit in administrare,in cel mai fericit caz si contracost la paznic se poate face cite un minifotbal dupa ora 22

  2. x spune

    Orice initiativa buna trebuie omorita din fasa cu fel de fel de pretexte si cerinte,incit cred ca abandonarea sportului in scoli nu este din vina elevilor care vin cu scutiri medicale ci din vina profesorilor majoritatea comozi si incompetenti care nu vor sa-si paraseasca locul caldut din scoala sau nu sint in stare sa faca ora atractiva ca elevii sa vina din placere.Pe timpul cind eram eu elev acum 40-50 de ani nici nu era notiunea de sala de sport in scoala dar se facea sport si nu dupa programe timpite,alergam si iarna si vara afara,jucam fotbal si alte sporturi la cererea elevilor,si faceam miscare de placere,eram sanatosi si caliti(nu urmarea nimeni parcurgerea unei „curicule”)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate