„SPORTUL CONTRA DROGURI”

0

Asociaţia de Luptă Antidrog A.M.A. alaturi de Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională Antidrog, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România ,Sindicatul National Uniunea Politistilor UNIPOL, Corpul National al Politistilor,Şcoala De Agenti De Politie “VASILE LASCĂR” Campina, UNSR, Primăria Sectorului 6 suntem parteneri al proiectului „SPORTUL CONTRA DROGURI” ce cuprinde activităţi sportive care se vor desfăşura luni, 07 Aprilie 2014, între orele 11.00 – 13.00, în toate unităţile de învăţământ din 19 judete, dupa cum urmeaza: Arad, Bacau,Bucuresti, Botosani,Braila,Caras Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Dambovita, Galati, Ialomita, Iasi, Neamt, Sibiu, Salaj, Teleorman,Valcea ,Vaslui.
Cea de-a doua ediţie a manifestării naţionale este prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii şi îşi propune să promoveze sportul, în contextul în care implicarea publică este crucială pentru sănătatea şi calitatea vieţii tinerilor.
De asemenea, se urmăreşte: combaterea consumului de substanţe nocive pentru organismul uman; conştientizarea importanţei unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică şi psihică; dezvoltarea atitudinilor şi comportamentelor favorabile sănătăţii prin metode de promovare a sănătăţii pentru sănătate; atragerea tinerilor către activităţi sportive.
La eveniment sunt aşteptaţi atât elevii, cât şi cadrele didactice, participarea fiind voluntară. Activităţile sportive se vor desfăşura într-o singură zi, 07 Aprilie 2014.

Luni in Bucuresti, activitati sportive se vor desfasura la Scoala Gimnaziala Speciala nr. 4 din Sectorul 4 si Colegiul Naţional „Marin Preda” din Sectorul 6 , care găzduieşte meciuri de fotbal, de handbal, scrimă şi rugby-tag.
La Colegiul Naţional „Marin Preda” din Sectorul 6 meciurile de şah care vor începe de la ora 12.00, sunt înscrişi ca jucători, alături de elevi, Preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache si Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.
Federaţia Română de Automobilism Sportiv a acceptat invitaţia Asociaţiei de Luptă Antidrog A.M.A. şi, asemenea celorlalţi parteneri, va fi reprezentată la Liceul “Marin Preda” din Bucureşti.
Fiind a II-a ediție, cu implicarea comună a multor Instituţii de Stat şi Federaţii Sportive, ea poate fi considerată şi ca o competiţie la nivel naţional între judeţe după numărul de participanţi.
Sportul înseamnă sănătate, iar practicarea sa reprezintă o alegere matură şi o alternativă pentru orice dependenţă, acesta este mesajul campaniei la care sunt aşteptaţi să participe aproape 50.000 de elevi, profesori şi părinţi, din 19 judeţe.
La data de 01.04.2014 erau inscrisi peste 43.000 de elevi din 19 judete,dublu fata de prima editie 2013, fiind un real succes prin rândurile tinerilor amatori de sport.
Acesta manifestare trebuie să reprezinte un îndemn pentru societatea civilă de a se implica mai mult pentru un viitor sigur şi sănătos al copiilor şi tinerilor din România.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate