Sportivul de performanță Mihai Mihuț și antrenorul său, premiați în cadrul ședinței de Consiliu Local Piatra-Neamț

0

În cadrul ședinței Consiliului Local Piatra-Neamț,  primarul Dragoș Chitic i-a premiat pe sportivul Mihai Mihuţ și pe antrenorul care l-a descoperit și format, Ion Purcariu. Mihai Mihuț a câștigat primul titlu european al României la lupte după o pauză de 11 ani.

Sportivul a cucerit medalia de aur la campionatele continentale de lupte, care s-au desfășurat în perioada 30 aprilie-6 mai, în Rusia la Kaspiisk, după ce l-a învins în finală pe norvegianul Andre Berge.

În  2017, la propunerea Federaţiei Române de Lupte şi a Comitetului Olimpic Român, Mihuţ a fost răsplătit de Ministerul Tineretului şi Sportului cu distincţia de ”Maestru al Sportului”.

Legitimat la Astra Arad, Mihai Mihuț a devenit unul dintre principalii favoriţi la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Mihai Mihuţ nu a avut mereu o viaţă uşoară. El a crescut într-un centru de plasament din Piatra Neamţ – Complexul de Servicii „Ion Creangă” – loc de unde provin foarte mulţi tineri luptători.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate