Sponsorizare pentru Maternitatea din Piatra Neamt

1

Fundatia “Copiii Nostri”, creata din initiativa Mihaelei Stoica, Ceciliei Gheorghiu, lui Laurentiu Lacraru si Irinei Moldovan, a oferit Spitalului Judetean de Urgente din Piatra Neamt 2000 de carnete de sanatate ale nou nascutului printr-un contract de sponsorizare. Acest lucru se intampla in conditiile in care, dupa o lupta de aproape un deceniu, maternitatea din Piatra Neamt a devenit “Prieten al copilului” printr-o acreditare de 3 ani. Mihaela Stoica a declarat ca acest carnet al nou nascutului este un ghid pentru tinerele mamici din Neamt, oferind informatii verificate, extrem de utile cand vine vorba de ingrijirea nou nascutului dupa externare, observarea etapelor importante din dezvoltarea copilului, vaccinari, patologie, sfaturi de alimentatie s.a.m.d.


Cadrele medicale se lupta ca in viitor maternitatea sa devina si “Prieten al mamei si al familiei” pentru ca tatal copilului sa poata asista la nastere, mamele sa dispuna de toaleta in camera si sa existe posibilitatea ca nou nascutul sa ramana in salonul mamei si nu intr-un salon separat. Promisiuni de fonduri de reabilitare exista, insa momentan schimbari majore nu se intrevad la maternitatea din Piatra Neamt, care este, implicit, si singura sectie de terapie-intensiva de pe raza judetului Neamt, numai cazurile extrem de grave ajungand la Iasi.

Medicii recunosc ca numarul mamelor care aleg sa nasca in alte judete este ingrijorator de mare, deoarece nu sunt multumite de conditiile oferite in prezent de maternitatea din Piatra Neamt. Insa se spera ca pe viitor, Spitalul Judetean Neamt sa dispuna de conditii hoteliere pentru mamici si nou nascuti pentru a evita acest exod al viitoarelor mamici in maternitatile si clinicile private din alte judete.

In prezent, in Piatra Neamt se nasc in medie 130 de copii pe luna, pana in 2000 de copii pe an, dintre care 1% se nasc cu probleme si necesita terapie intensiva.

Mihaela Iosub

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. dihorul spune

    Am vazut-o pe doamna,insotita de o haita de „jurnalisti”prin curtea spitalului,dand din maini,dar de taxe si parcari nu zicea nimic.O insoteau vreo 10 pupincuristi sau ziaristi ce vor fi fost.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate