Spitalul Modular de la Lețcani s-a redeschis. Aseară au fost internați primii pacienți

0

Spitalul Modular din Lețcani s-a redeschis iar primii pacienți au fost transferați aseară (n.red 12 octombrie) de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, declară managerul unității citat de presa centrală. Vorbim aici despre bolnavii cu forme medii ale bolii care nu necesită suport mare de oxigen și care pot beneficia de oxigenoterapie prin intermediul concentratoarelor.

„După finalizarea montării, umplerii și verificării bunei funcționalități a stocatorului de oxigen vom putea îngriji și pacienți în terapie intensivă. Pacienții vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, vor fi evaluați, consultați și vor fi direcționați spre Spitalul Modular. Am operaționalizat două saloane, în total 20 de pacienți”, a precizat medicul Florin Roșu, citat tot de presa centrală.

Pentru îngrijirea pacienților au fost detașați doi medici infecționiști (dintre care unul este șeful secției boli infecțioase a spitalului din Iași) un medic specialist ATI și două asistente-șefe, una pentru sectorul boli infecțioase și una pentru secția de terapie intensivă.

Sursa: digi24

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate