Spitalul Judetean Neamt

3

Spitalul Judetean Piatra Neamt, eternul subiect de discutii in orasul nostru, naste zilnic tot felul de intrebari din partea oamenilor din Piatra Neamt. Am adresat cateva din aceste intrebari Consiliului Judetean care ne-a oferit cateva raspunsuri pe care le vom comenta deoarece CJ, ca de obicei, foloseste o nota diplomatica in comunicari pentru ca asa impun normele deontologice, dar noi putem fi putin mai nesimtiti si nu suntem obligati sa fim eleganti si diplomati.

Intrebarea noastra: Ghinionul a facut ca sa petrec din nou multe ore la UPU in calitate de insotitor si am observat urmatoarele: de gardă la UPU era domnul doctor Pasalau. Desi asteptarea a fost foarte lunga, atitudinea fata de toti pacientii a fost ireprosabila. Se vorbea calm cu toata lumea, se explica totul, se vedea clar ca subalternii acestui doctor iau totul in serios si au un respect deosebit fata de el. Medicii din spital veneau si abordau o atitudine colegiala fata de acesta. Chiar si observatiile si atentionarile pe care le facea bolnavilor si apartinatorilor erau ferme dar cu bun simt si profesionalism. Cum este posibil ca pe tura acestui medic  totul sa fie perfect si lumea sa astepte in liniste oricat si medicii din spital sa aiba o atitudine colegiala si totul sa fie perfect, iar cand lucreaza alti medici sa fie o atmosfera incordata?


Raspunsul CJ: Ne bucura aprecierea pe care o aveti – pe baza propriei observatii – cu privire la dr. Pasalau, seful UPU de la spitalul Judetean de Urgenta (unitate medicala aflata in subordinea CJ Neamt). Suntem convinsi ca, in timp, va veti da seama ca la SJU lucreaza si alte cadre medico-sanitare care sunt la fel de profesioniste si dedicate profesiei ca si dr. Pasalau. Exact calitatile pe care le mentionati au contribuit si ele la faptul ca dr. Pasalau este seful sectiei UPU. Este evident ca in nicio unitate medicala (dar nu numai) nu toti angajatii sunt la fel. Ne dorim – ca si dv – ca toti angajatii din SJU sa fie la fel de apreciati ca si dr Pasalau.

Comentariul nostru: Nu stiam ca doctorul Pasalau este sef la UPU, la fel cum nu stim ce e cu 90% din personalul spitalului, care nu poarta nici un ecuson. Stim in schimb ca doctorul Pasalau nu este nici pe departe fanul articolelor noastre ba, dimpotriva, dar e clar ca stie ce face  si daca parerea lui nu e aceeasi cu a noastra, asta nu ne impiedica sa il apreciem ca om si ca profesionist. Raspunsul CJ a fost foarte diplomatic si ocrotitor la adresa cadrelor medicale nesimtite, dar usor, usor speram ca se vor decanta cei care nu au vocatie pentru meserie.

Intrebarea noastra: Stim ca centrala termica a spitalului a fost reabilitata. Va rog sa ne spuneti daca a fost pornita la capacitate si care sunt rezultatele reabilitarii.

Raspunsul CJ: In acest moment, centrala spitalului functioneaza la parametri tehnici optimi. Toate saloanele din SJU au caldura. Asa cum v-am mai informat, dupa punerea in functiune a primelor doua cazane au fost descoperite avarii in reteaua de distributie, probleme care au fost remediate iar apoi s-a procedat la punerea in functiune si a celorlalte cazane.

Comentariul nostru: Este foarte bine ca, in sfarsit, dupa foarte multi ani, cineva a realizat ca trebuie pusa la punct incalzirea la spital. Dar nu prea intelegem de ce a trebuit sa vina CJ sa faca acest lucru si de ce  ani de zile conducerea spitalului a gasit  lucruri mai importante de facut decat confortul bolnavului.

Intrebarea noastra: Este arhicunoscut faptul ca 90% din bolnavi si personal se plang de calitatea mancarii de la spital. Stim de altfel ca s-a propus in nenumarate randuri externalizarea prepararii mancarii. Cititori nostri doresc sa stie nominal cine s-a opus acestei initiative.

Raspunsul CJ: Oportunitatea externalizarii furnizarii alimentelor pentru pacientii din spital a fost analizata in cadrul noului consiliu de administratie al SJU. Au fost evidentiate argumente pro si contra externalizarii, iar decizia CA al SJU a fost ca hotararea finala sa o ia viitorul manager al spitalului judetean neamt (reamintim ca in cadrul sedintei de CJ de vineri 29 octombrie a fost numit presedintele comisiei de concurs pentru functia de manager la SJU neamt – concursul va avea loc undeva la inceputul lunii decembrie).

Comentariul nostru:  Cu atata diplomatie, cred ca ar fi bine sa se cheme Ambasada Judeteana Neamt, nu CJ. Apreciem ca cei de la CJ gasesc resursele si nervii necesari sa fie diplomati in asemenea situatii, dar noi putem spune clar si raspicat ca 80% din mancarea data bolnavilor se intoarce la bucatarie si e aruncata pentru ca este execrabila. Daca ar fi dupa noi, am obliga pe cei care se opun externalizarii, sa ia masa la spital de 3 ori pe zi timp de o luna sa vedem daca isi mai mentin parerile. Noi intelegem ca sunt interese, furnizori agreati etc., dar aici nu e vorba de aranjamente si smecherii, e vorba de lipsa de umanitate. Facand practica la Penetenciarul din Iasi am avut ocazia sa vad ce mananca criminalii si violatorii …si vreau sa va spun ca mananca de 10 ori mai bine decat bolnavii din Spitalul Judetean Neamt. Oare pacientii spitalului nu merita sa manance macar la fel de bine ca un raufacator?

Sa spunem lucrurilor pe nume si sa vedem cine este raspunzator de mancarea bolnavilor.

Conform legii, de contracte (proceduri achizitie si derulare) raspunde „executivul” conducerii, adica Comitetul Director, adica:

–          manager Rosescu Silvia

–          director medical – dr. Ciobanu Sorin

–          director ingrijiri – as. Vicu Lacramioara

–          director economic – ec. Andone Teodor

–          director resurse umane – Morosanu Carmen

Nu intelegem cum calculeaza oamenii astia, dar noi fiind oameni simpli si mai batuti in cap nu pricepem care este eficienta sa ai angajati 25-30 oameni pentru bucatarie, sa arunci trei sferturi din mancare si sa ai un procent de 90% de nemultumiti …. Nu ma pot abtine sa va spun ca am gustat o data dintr-o cina de la spital si trecand peste faptul ca nu am putut identifica din ce era facuta latura respectiva, nu se putea manca decat in conditii de infometare extrema.

Speram ca cei de la CJ sa fie diplomati doar cu presa si mai putin diplomati cu cei care se fac vinovati de situatie. De asemenea, speram ca la Spitalul Judetean Neamt sa fie cat mai multi doctori care sa nu agreeze ce scriem noi, dar sa fie  la fel de profesionisti ca domnul Pasalau.

R.I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Elvis spune

    De curand a nascut sotia iar bebelusului i sa fracturat bratul, ce fel de doctori sau asistenti sunt de se intampla asa ceva? Daca nu stiu sa isi faca meseria ce cauta in spital? Si mai au si un vocabular nesimtit… Nu poate face nimeni nimic? Suntem doar niste cobai pentru experimente?

  2. mihaela spune

    exista o draguta domnisorica la upu care habar nu are sa foloseasca pc…m-am nimerit intr-o seara acolo …in 15 minute a aruncat vorbe si priviri deloc demne de postul pe care il ocupa ..draga domnisoara ..nu stiu cum te numeste pt nu m-a interesat in acel moment esti obligata scriu OBLIGATA sa tratezi oamenii care vin acolo cu RESPECT MAXIM SI SA EXPLICI ,,PROSTIMII,, ce se intampla sau ce se poate intampla……nu se poate sa spui ca nu este acolo un pacient doar pt ca nu esti capabila sa folosesti pc…da-o dracu de treaba………si atata timp cat lumea tace specimene din astea se joaca cu viata noastra……..

  3. ovidiu spune

    VERIFICATI GRAFICUL ASISTENTEI SEFE DE LA PSIHIATRIE VORNICU MIHAELA CARE SI IA BANI FACAND FRAUDA TURE PUSE DOAR SA FACA ORE CAT MAI MULTE FARA SA VINA LA MUNCA DE 20 ANI FACE ASTA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate