Spitalul Hackerilor ?

0

Mai multi angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Neamt s-au plans de tot felul de probleme cu domeniul si e-mailurile spitalului de pe  www.sjuneamt.ro . Principalele probleme , din ce spun angajatii ar fi ca nu pot accesa site-ul spitalului din incinta unitatii si cel mai grav lucru din punctul nostru de vedere ar fi acela ca unele cadre medicale au trimis e-mailuri cu date medicale sau analize ori alte acte medicale catre alte unitati medicale unde au fost transferati pacienti din Neamt iar e-mailurile nu au ajuns niciodata la destinatie .hacker
Am cercetat aceasta problema si intr-adevar cadrele medicale au dreptate, adresa IP a domeniului spitalului este listata in mai multe blacklist-uri si asta doar de cand domnul director Lazar in intelepciunea sa a hotarat sa mute site-ul spitalului .
Reason for listing: , Your ISP RTD RTD-ROMTELECOM Autonomous System Number/AS9050 is UCEPROTECT-Level3 listed for hosting a total of 5222 abusers. See: http://www.uceprotect.net/rblcheck.php?ipr=89.121.198.136
Si iata asa un pacient grav bolnav este transferat intr-o alta unitate medicala si cei de la spitalul din Piatra Neamt nu pot trimite electronic acte medicale, radiografii, etc pentru ca domnul Lazar, desi i s-a spus ce greseala face, presupunem doar din orgoliu a tinut cu dintii de decizia sa iar rezultatele iata care sunt . In orice tara civilizata, daca pui in pericol sau doar incurci comunicarea intre doua spitale, chiar si din greseala, nu cu buna stiinta cum a facut domnul director …… ce se intampla oare ?
Cum se rezolva problema generata de decizia domnului Lazar ? In doua moduri :
1.Se revine la starea dinainte de dispozitia domnului director Lazar .
2.Se reziliaza contractul cu actualul provider, se platesc daune, se face un nou contract cu unu sau doi provideri, se achizitioneaza aparatura de rutare, se angajeaza profesionist pentru administrare, se cumpara IP sau clasa de IP-uri, se cumpara numar AS si se mai fac o sumedenie de investitii .
In varianta actuala in care sunt probleme sau in varianta 2 cu foarte multi bani cheltuiti, cineva din spital va avea acces la corespondenta electronica putand intercepta cu usurinta orice e-mail iar in varianta 1 cand gazduirea si e-mailul nu mai sunt la mana celor din spital, devine imposibila violarea corespondentei . Nu spunem prin aceasta ca acum cineva citeste e-mailurile celor din spital ci doar ca daca vrea, chiar daca este ilegal, poate sa o faca foarte usor prin modul de gazduire al domeniului sjuneamt.ro, mod nemaiintalnit in alte spitale si implementat la cererea expresa a domnului director Lazar. Stam si ne intrebam de ce oare a ales domnul Lazar sa cheltuie atatia bani cu un astfel de sistem ?
Normal ar fi ca domnul Lazar sa isi explice public decizia luata si care a dus la aceste probleme grave de comunicare intre spitalul din Piatra Neamt si alte unitati medicale din tara .
Pentru curiosi si cunoscatori, listarile cu IP-ul spitalului – Clic aici
Cea mai eleganta si ieftina miscare din partea conducerii spitalului ar fi sa gazduiasca site-ul si e-mailurile pe serverele Consiliului Judetean Neamt care beneficiaza de toate securitatile si tehnologiile necesare si nici nu mai poate plana niciodata suspiciunea ca cineva din interiorul spitalului ar putea viola corespondenta cadrelor medicale  .
Haideti domnule director Lazar ca din doua telefoane ati rezolvat problema si totul va merge perfect mai putin posibilitate de a fi violata corespondenta e-mail de catre cineva din spital , ceea ce sunt sigur ca nu vreti , nu faceti si va veti bucura sa stiti ca e-mailurile cadrelor medicale sunt in siguranta in serverele CJN sau daca nu in orice server dar nu in interiorul spitalului , acolo la mana dumneavoastra ca tentatia oricarui sef de a vedea ce fac si scriu subalternii este mare si e bine sa inlaturati ispita care dealtfel este destul de penala .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate