Spitalul este plin. Vor muri oameni cu zile! Mama ei de matematică

7

Persoane incompetente sau rău intenționate nu înțeleg sau se prefac că nu înțeleg că Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț este plin și încearcă să convingă că e prost condus, ascunzând realitatea.

Să explicăm băbește (matematic):

Spitalul din Piatra-Neamt are 833 de paturi.

Unele saloane au două paturi, altele patru sau mai mult. Normele impuse de Guvern obligă internarea unui singur pacient suspect în fiecare încăpere/salon. În aceste condiții un suspect COVID-19 ocupă în medie 3 paturi.

Deci, 833 de împărțit la 3 înseamnă că în spitalul din Piatra-Neamț încap aproximativ 277 de pacienți suspecți de COVID.

La ora actuală, în spital sunt deja 349 pacienți suspecți sau confirmați COVID.

349 este mai mare decât 277 … mama ei de matematică.
Dacă în cazul bolnavilor confirmați ei pot sta mai mulți în același salon în cazul suspecților care reprezintă majoritatea internaților nu se poate să fie mai mult de 1 într-o încăpere/salon.

Situația este dramatică: spitalul este supraaglomerat, iar la Secția de Terapie Intensivă paturile sunt ocupate. Dacă acum vin câteva cazuri grave de pacienți COVID-19, ei nu pot fi trimiși la Iași pentru că este plin și acolo, ceea ce înseamnă că medicii de la Piatra-Neamț vor trebui să decidă cine intră la aparate și cine nu.

Este efectiv scârboasă lupta politică care se dă acum cu atâta înverșunare pentru a se exploata emoțional problemele de la spital.
Ca să pună și bomboana pe coliva spitalului, prefectul PNL a dispus ca DSP să trimită o echipă de control la spital pentru a găsi nereguli și a sancționa ca să aibă liberalii muniție în campania electorală. Da, da… Pare de necrezut, dar în aceste zile în care la DSP nu mai are cine să răspundă la telefon, prefectul PNL a trimis oamenii de la DSP sa facă control la spital, unde acum personalul medical trebuie să facă acte și să dea explicații în loc să se ocupe de valul de pacienți COVID.

Spuneți dumneavoastră dacă nu e o mare porcărie ce se întâmplă?

Iosub Robert

dolinex
7 Comentarii
 1. PAUL spune

  1. Jos palaria pt Doctorul Verzea dpdv profesional ! A lucrat la Spitalul Militar , este pregatit ! Ca manager nu stiu ce pregatire are.
  2. Daca s a adus discutia despre Spitalul Suceava – de ce nu avem si noi un asemenea spital!? nu suntem si noi tot cu un cap si 2 maini ! ? Aici este adevarata problema ! !

 2. Stefan spune

  Pai, daca pacientii stau cate 5 in salon, de ce nu mai sunt locuri?!!Aritmetica ne spune asa:in spital avem 833 de locuri.Sa zicem ca media este de 5 paturi pe salon, asa ca am avea 166 de saloane.In judet avem cam 30-40 de noi cazuri pe zi, deci cam 80 de saloane ar fi ocupate de pacientii „in asteptare”.mai raman aproape 90 de saloane, care ar putea gazdui 450 persoane, deci un total de 530 persoane.Asa ca, revin cu intrebarea :de ce nu mai sunt locuri , daca in spital avem doar 300 pacienti?!De asemenea, ii intreb din nou pe distinsii pacienti si pe cei responsabili: cu ce se ocupa, de fapt, jumatate din personalul spitalului, de vreme ce numarul de pacienti este la jumatate?!

 3. Vlad spune

  Salut, eu m-am externat ieri și iti garantez ca doar cei suspect stau cate unul în salon pana vine rezultatul pozitiv/negativ al testului. Dupa aceea în funcție se rezultat si de simptome esti direcționat la saloane. Eu unul am stat într-un salon cu inca 5 oameni si dupa 48 de ore m-am externat la cerere pentru a continua izolarea acasa, neavând simptome .

 4. paul spune

  NU POT INTELEGE ACEASTA LUPTA PROSTEASCA A CELOR GALBENI SI ALB-BLEU! NU SUNTEM ROMANI,NU TAIM PE ACELEASI MELEAGUIRI, NU TOTI TREBUIE SA TRAIM BINE?Cine imi poate explica lupta asta TAMPITA pt .putere?

 5. Marina spune

  Nici o norma nu obliga internarea unui singur pacient intr-un salon , doar daca este Suspect Covid . Deci , pacientii diagnosticati Covid pot sta mai multi intr-un salon … Daca tot facem matematica , sa informam si corect

  ADMIN: La calculul mediei de 3 paturi de pacient s-a ținut cont de acest aspect.

 6. Mariam StefanDacă spune

  Cine ti A spus ca trebuie un bolnav in salon??eu am fost bolnav covid si am stat patru in salon ,cu patru paturi in spitalul din neamt

 7. Stefan spune

  Poate ne explica cineva, domnule Iosub, de ce pacientii confirmati Covid trebuie sa stea cate unul pe salon?!In al doilea rand, as fi curios sa stiu cati din cei 350 de pacienti internati au forme de boala care reclama imperios internarea?In al treilea rand, ar fi interesant de aflat ce tratamente primesc bolnavii cu forme mai usoare si daca nu ar putea primi tratamentul acasa?!In fine, daca avm mai putin de jumatate din numarul de bolnavi teoretic de tratat, cu ce se ocupa jumatate din cei 1700 de slariati ai spitalului?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate