Spitalul din Piatra Neamț infectat cu Bacilul Piocianic

6

S-a trecut mult prea repede peste subiectul controlului efectuat de prefectură la spital. Deoarece considerăm că este extrem de important subiectul și pentru că am vorbit ani de zile de el fără ca cineva să ne ia în serios, el trebuie reluat.

În urma unor contre cu puternic iz politic între conducerile consiliului județean și prefectură, prefectul a mers în control la bucătăria spitalului ca să demonstreze președintelui consiliului județean că acolo e rău.

Neavând cum să o mai dea la întors, cei care au făcut parte din comisia de control au stabilit oficial ”infectarea pereților și a structurilor locative, atât din blocul alimentar cât și în majoritatea corpurilor de clădire, cu bacteria „Bacil Piocianic”. Desigur că bacteria nu e acolo de azi, de ieri sau de 1-2 ani. Bacteria e acolo de cel putin 15-20 ani, alături de mulți alți microbi intraspitalicești, dar nu știm prin ce minune controalele desfășurate ani de zile până acum nu au pus-o în ”valoare”.

Acest moment este unul foarte important și de cotitură în istoria spitalului din Piatra-Neamț, căci odată recunoscută oficial această problemă trebuie și rezolvată. Spitalul din Piatra-Neamț colcăie de microbi intraspotalicești. Mulți oameni au intrat în acest spital cu o boală și au ieșit cu două, deoarece infecțiile pacienților nu se raportau decât în mică parte, iar controalele DSP ieșeau așa de bine de parcă erau măsluite de fiecare dată.

Acum că a trecut subiectul politic, trebuie să rămână deschis subiectul infectării pereților și controalele adevărate, nu măsluite ca până acum, trebuie să continue, deoarece avem informații de ani de zile că microbul confirmat oficial acum nu este singurul și nici măcar cel mai periculos microb intraspitalicesc din spitalul de la Piatra-Neamț. E foarte bine ce a făcut prefectul cu acest control. Motivele politice sau de orgolii care au stat la bază confirmării infectării pereților chiar nu mai contează de acum. Important este că s-a ajuns la momentul recunoașterii problemei la adevărata ei dimensiune.

Subiectul microbilor intraspitalicești de la Piatra-Neamț este unul cât se poate de adevărat și a fost cât se poate de bine ascuns de mai bine de 20 de ani. Acum că a devenit oficial, atât consiliul județean, cât și prefectura care este reprezentantul guvernului ce deține managementul spitalului trebuie să facă ceva. Mai ales acum că avem un manager nou numit de guvern, un manager care înțelege exact dimensiunea problemei microbilor intraspitalicești și știe exact ce are de făcut. Cu siguranță nu va fi ușor de rezolvat problema, dar spre norocul nemțenilor ea a fost scoasă la lumină chiar în momentul în care spitalul din Piatra Neamț are cel mai competent manager din acest punct de vedere.

S-a stabilit oficial. Pereții bucătăriei și ai structurilor locative ale spitalului sunt infectați cu o bacterie periculoasă. Ce facem? Ținem bolnavii în condiții de risc și le preparăm în continuare mâncarea într-un mediu infectat?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Stefan spune

    E ciudat că a trebuit să vină un afurisit de virus , ca să iasă la iveală un milion de nereguli.cine oare nu știa de neregulile din spital, cine nu știa de intențiile din spital, cine nu știa că partidul e în toate și face și drege!
    Eu sunt sigur că va trece pandemiea și lucrurile vor reveni la normal. Microbii vor fi tot la locul lor, șpâgile vor fi absolut necesare, partidul e mai puternic

    Multă sănătate

    1. Titi spune

      Subscriu. O luna de zile tine memoria colectiva. Asa a fost dupa pandemia din 1918. Petrecirile s-au reluat in lant.
      Degeaba scrie ziarul acuma 20 de ani, nimeni nu a inteles nimic pina cind acest virus nu a lovit…

  2. Gogu spune

    În timpul unui live online, Shi Zhengli a declarat că echipa ei descoperise încă de pe 14 ianuarie că virusul poate infecta și oameni (in mare, stia chiar de pe 2 ian.), adică cu 6 zile înainte ca Guvernul Chinez să anunțe asta în mod public. În aceeași zi, OMS a făcut o postare pe Twitter prin care susținea Guvernul Chinez în afirmațiile legate de imposibilitatea Virusului de a se transmite la Oameni. Echipa lui Shi a publicat informațiile legate de Coronavirus pe 23 ianuarie pe un site științific. Informațiile arătau că 96% din genomul Virusului era identic cu cel al Liliecilor Potcoavă din Yunnan. Shi Zhengli este o specialistă în evoluția bolilor și a primit laude la nivel global pentru investigațiile conduse și descoperirile făcute despre legăturile dintre Lilieci și Coronavirusuri, Echipa ei fiind o parte foarte importantă din Echipa care a legat virusul SARS de Liliecii Potcoavă și Civete, niște animale care seamănă cu pisicile și sunt des consumate de oameni în China. „Mutatia” Virusului Nou consta in atasarea la ARN-ul sau a unui fragment de 4 segmente din ARN-ul virusului HIV, iar preluarea acestui fragment de ARN nu se putea face in mod Natural, chiar daca se aflau simultan cei doi virusi in acelasi corp, deoarece fiecare Virus ataca CELULE DIFERITE ! Rezulta un Sistem de ecuatii logice: SARS = Liliecii Potcoava + Civete; Coronavirus = 96% Liliecii Potcoava + 4 segmente HIV.

  3. Dumitrica spune

    Bacilul/piocianic există in spitalul judetean Neamt din anii 1980/… Eram tînără mămică și trebuia să mă operez…după a doua naștere… Nu m/am operat, pentru că am fost sfătuită de o persoană de încredere să merg în alt spital dar nu aici la Piatra Neamț pt.k….bacilul…. Am născut si al 3.lea copl sitot nu m/am operat! Îmi duc Crucea…

  4. Dl Scarbescu spune

    Ți se umple sufletul de bucurie când vezi că știrile redau corect realitatea ,fara iz politic.
    Cat despre piocianic va spun cu precizie că este in spitalul județean de cel puțin 33 ani.Acum 33 ani am fost internat în acest spital și l am luat și eu.

  5. Cristian spune

    Să construieşti un alt corp de clădire decât spitalul vechi şi să dai jos primul strat de tencuială pentru a retencui şi revopsi/ refaianţa toate celelalte clădiri şi a să recompartimentezi clădirile cu vechime intermediară pentru a reface circuitele interioare nu depinde de manager, ci de finanţare şi de mediile administrativ şi politic. În plus, acestea se pot face numai după trecerea ciclului pandemic, adică peste vreo 2-3 ani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate