Spitalul COVID de la Lețcani, închis pentru pacienți. Ca de obicei, guvernul blochează orice face PSD

1

Spitalul mobil de la Lețcani finanțat din bugetele locale ale județelor Neamț și Iași are ca scop degrevarea spitalelor din aceste județe de pacienții cu COVID și deschiderea lor pentru pacienții cu alte patologii. Inaugurarea s-a făcut acum câteva zile și există o autorizație de la DSP Iași. După cum se știe, pacienții din Neamț care nu au COVID nu pot beneficia de servicii medicale la spitalul județean, deoarece prin ordin de ministru s-a decis transformarea în spital suport COVID.

Întrucât Guvernul și, implicit, ministerul Sănătății nu au putut oferi în jumătate de an de pandemie niște soluții fiabile pentru Neamț, aceste două UAT-uri, Neamț și Iași au depus eforturi financiare uriașe pentru construirea unui spital dedicat pacienților COVID. În zona de sud a țării s-au instalat spitale mobile dedicate COVID, dar, așa cum se întâmplă de 30 de ani încoace, Moldova a rămas să se descurce singură. Și cum orice inițiativă bună venită din partea cui nu trebuie aduce valuri de plăcuțe suedeze, la fel se întâmplă și cu inițiativa celor două județe de a găsi o soluție normală la cap pentru gestionarea cazurilor COVID.

În afară de a critica și arăta cu degetul, actualul Guvern nu a sprijinit cu nimic această construcție, mulți au pus bețe în roate și, acum, în prag de deschidere, aflăm că „nu se poate” din cauză că niște containere nu sunt așezate cum trebuie, că apa menajeră… că avizele… că… multe alte motive, la fel cum s-a întâmplat și cu DN 15 Bicaz – Poiana Largului, ținut luni de zile blocat din cauză că au căutat unii cu lupa niște nereguli care erau doar în mintea lor.

Așadar, conform declarațiilor ministrului Sănătății la Neamț… mai avem de așteptat mult și bine până când spitalul mobil de la Lețcani se aliniază perfect și irevocabil standardelor înalte ale guvernării care vine prin Moldova să spună că nu e bine, fără să ofere 1 leu măcar pentru sprijinirea sănătății oamenilor de aici. Poate până deschide guvernul PNL spitalul mobil de la Lețcani, scăpăm și de pandemie. Ar fi singura veste bună din tot acest context. Încă o dată amintim celor care ne conduc că oamenii cu alte patologii nu beneficiază de acces la servicii medicale, gravidele sunt în continuare afectate de situație și nu interesează pe nimeni contrele politice. Oamenii vor să se rezolve situația, nu contează cum, ci CÂND!

„Am fost ieri să văd în ce stadiu este în urma unor sesizări, după ce au primit de la DSP autorizație provizorie de funcționare. Nu aveau autorizație sau negație de la ISU. Se va face reevaluarea la tot ce înseamnă avize. Este nevoie de o așezare structurală pe tot ce înseamnă tratarea pacienților Covid, care să corespundă cu o secție specială COVID – terapie intensivă și infecțioase. Reorganizarea se poate face în 2 – 3 zile, dar este nevoie de avize inclusiv pentru apa menajeră ce pleacă din acest spital, care este risc biologic. În condițiile în care există aceste avize și se dau asigurări că totul este conform într-o săptămână spitalul mobil poate fi dat în funcțiune.”, a declarat astăzi ministrul Nelu Tătaru la Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Niste nemernici!Au depasit orice limita a nesimtirii, sunt niste criminali responsabili de moartea a sute de nemteni care nu se pot trata corespunzator de alte afectiuni decat COVID!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate