Spectacol folcloric „E ziua ta Române”

0

Duminică 27 noiembrie, în incinta Căminului Cultural din Stejaru, comuna Pângărați, pentru a marca ziua de 1 Decembrie, a avut loc spectacolul folcloric „E ziua ta Române”. Acest spectacol a fost oferit de „ Ansamblul Folcloric Mugurașii Neamțului ”  în componența căruia activează solistele vocale Bobric Nicoleta, Panu Roberta, Feraru Elena, Zugravu Gabriela, Bordea Ana Lavinia.

Invitați speciali au fost Ansamblul Folcloric de la Școala Gimnazială „Ioan Grigore Teodorescu ”din Ruseni, Stan Adelina din Comuna Petricani, Cosmin Timofte din Buhuși, Otilia Zakarias și David Avarvarii din Tașca și Faraon Lavinia din Stejaru.

Inițiatorul și organizatorul acestui spectacol a fost domnul profesor coregraf Ștefan Marc, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Pângărați. Domnul Marc a dorit să aducă mulțumiri celor care îl sprijină în proiectele culturale pe care le-a desfășurat sau urmează să le desfășoare.

„ Mulțumesc celor care mi-au fost alături și mă sprijină în toate activitățile organizate. De asemenea mulțumesc colaboratorilor, prietenilor, părinților pentru sprijin și implicare. Copiilor le mulțumesc pentru înțelegere și pentru munca depusă în toate activitățile noastre. Mulțumesc Ziar Piatra Neamț pentru sprijin și vă invităm și pe data de 10 decembrie la Festivalul Concurs de colinde, datini și obiceiuri  „Am pornit cu colindatu’„ . Mulțumesc Primăriei Pângărați pentru ajutorul acordat pentru încălzirea sălii de spectacol.”- a precizat d-nul Ștefan Marc, organizatorul acestui proiect.
A fost un spectacol reușit, antrenant și destul de bine organizat. Din păcate, atât spectatorii cât și invitații au sesizat lipsa oficialităților. Nu a fost prezent nici un reprezentant al primăriei sau consiliului local la acest eveniment. De aceea, la sfârșitul spectacolului când am stat de vorbă cu organizatorul evenimentului, acesta ne-a declarat, cu o notă de tristețe în glas….”Tot ceea ce fac este pentru promovarea acestei frumoase comune și a minunaților copii pe care îi instruiesc și îndrum. Dar, din păcate, constat că nu prea există interes în promovarea valorilor locale sau cel puțin, nu suficient. Păcat, dacă ar fi mai multă bunăvoință, cu puțin s-ar realiza multe. Și nu mă refer doar la manifestațiile de acest gen.”

De aceea, nu vreau să închei fără a-l asigura pe domnul Marc de întreaga mea considerație pentru activitatea sa și implicarea  de care dă dovadă.

Matei C.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate