Spectacol de fanfară susținut cu prilejul zilei de 1 mai la Piatra Neamț

2

În cursul zilei de ieri, la orele 11, pe ritmurile îndrăgitei melodii „Trecea fanfara militară”, a avut loc deschiderea singurului eveniment organizat în Piatra Neamț cu prilejul zilei de 1 mai. În cadrul spectacolului organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra Neamț, pietrenii au avut ocazia de a se bucura de un amplu concert de fanfară, urmat de prestația elevilor Clubului Pinochio din Piatra Neamț, care au care au încântat trecătorii și participanții la eveniment cu dansuri populare românești, dansuri tradiționale grecești și melodii de muzică ușoară.

Fanfara care a încântat audiența cu prestația sa, formată din voluntari, cadre militare în rezervă şi retragere, a luat naștere la iniţiativa câtorva membri, care au făcut parte din Fanfara Militară a Regimentului 38 Mecanizat, cu sprijinul colonelului Cristin Hîra, comandantul Garnizoanei Piatra-Neamţ, a şefului Cercului Militar Piatra-Neamţ şi a directorului Casei de cultură a Sindicatelor, Stelian Grigore.

În rândul trecătorilor și al participanților la eveniment, concertul de fanfară a trezit amintiri minunate din vremuri de mult uitate, în care se puteau bucura mai des de astfel de momente. „Acesta este un vis pe care l-am visat împreună. Am fost marcată în copilăria mea de corurile militare și fanfara militară și îmi doresc foarte mult ca acest lucru să reînvie” afirmă consilierul local, Ana Monda.

E un eveniment care, cu siguranță, se va repeta. Luna acesta, sau, cel târziu, luna viitoare, în foișorul central, în Piața Ștefan cel mare”, ne informează comandantul Garnizoanei Piatra-Neamţ, colonelului Cristin Hîra, în finalul materialului video atașat.

Alexandra Lică

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Dorin spune

  Foarte tare, ma bucur pentru realizarea Fanfarei Militare
  Ar fi frumos sa cânte în fiecare Duminică în Parcul Stefan cel Mare dar cred ca trebuie facut Curățenie înainte printre tarabele cu porumb fiert , vata de zahăr….si spatiul verde distrus de Bâlciul lui ….
  Facut un foisor sub pasarelă cu bănci pt spectatori.
  Felicitări încă odată!

 2. Nemteanu' spune

  Cred ca toata lumea ar avea de castigat daca evenimentul s-ar anunta in presa inainte. Ca multi iubitori de gen ar fi vrut sa participe…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate