Spaţiu expoziţional în turnul Bisericii „Sfântul Ioan“ – Domnesc din Piatra Neamţ

2

Parohia „Sfântul Ioan“ – Domnesc din Piatra Neamţ a încheiat un protocol cu Complexul Muzeal Judeţean Neamţ de cedare în administrare şi folosinţă sub formă de comodat a turnului clopotniţă al bisericii parohiale. Astfel, la parterul turnului, cât şi la cele două nivele, în încăperile existente se vor organiza expoziţii cu obiecte atât cu valoare religioasă, cât şi cu valoare istorico-culturală care aparţin Bisericii „Sfântul Ioan“ – Domnesc sau Curţii Domneşti din Piatra Neamţ, conform doxologia.ro.

Turnul clopotniţă al Bisericii „Sfântul Ioan“ – Domnesc a fost reabilitat în cadrul proiectului „Restaurare şi punere în valoare a zonei istorice şi culturale Curtea Domnească din Piatra Neamţ – prin reabilitarea, dotarea şi punerea în valoare a siturilor şi clădirilor de patrimoniu: muzeul de etnografie, muzeul de artă, Teatrul Tineretului, turnul clopotniţă, ruinele beciului şi ruinele zidului de incintă ale Curţii Domneşti şi muzeul aferent“.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Gelu spune

    Daca ne lasa femeia de la lumanari sa vizitam turnul inseamna ca intram intr-o noua era.
    Nu credeam ca voi trai indeajuns ca sa prind aceasta ocazie.
    Ultima data am gasit deschis la Turn cand am chiulit cu toata clasa, de la Liceul de peste drum,acu’ peste 20 de ani…

  2. Mihai spune

    turnul arata toarte bine,iluminatul e ok felicitari .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate