Soții Josanu, ea directoare la Cultură, el polițist la Patrimoniu, au fost sacrificați pe câmpul de luptă politică

1

Rocsana Josanu, șefa Direcției Județene pentru Cultură Neamț, a fost mutată la Constanța, iar soțul ei, comisarul Vitalie Josanu, până acum șef la departamentul de Patrimoniu, va lucra la Biroul de siguranță școlară la cererea lui personală.

Cei doi sunt de departe profesioniști în domeniul lor de activitate, doar că nu s-au mulțumit cu activitatea pentru care au pregătire, ci au început să aibă și opinii cu implicații politice. El a luat parte în lupta sindicală de la Poliție, luptă care de fapt nu există, sindicatele din poliție nereușind să schimbe lucruri esențiale din sistem, iar ea a început să devină agresivă la adresa unui anumit partid, transformând ultima conferință de presă susținută în calitate de șefă a Direcției Județene pentru Cultură Neamț într-un fel de conferință de presă politică.

Dacă cei doi au fost ”ajutați” să nu mai fie pe funcții, e, în parte, și vina lor. În primul rând, nu s-au opus public și nu au deranjat pe nimeni, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că se simțeau cu musca pe căciulă. În al doilea rând, poate au crezut că dacă deranjează o parte a clasei politice rezolvă ceva și poate vor fi sprijiniți de cealaltă parte politică, doar că nici asta nu s-a întâmplat.

Cu toate bunele și cu toate relele, din păcate, la Neamț, nici la Cultură, nici la Patrimoniu nu au fost până acum șefi mai competenți și mai patrioți decât soții Josanu și la cum se ocupă funcțiile la noi nici nu vedem mari șanse să vină alții mai buni. Poate mai docili, mai slugarnici și mai îndemânoși pentru clasa politică, dar mai buni va fi greu să se găsească.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. stefan spune

    Cei doi au scapat usor cu mutarea , puteu sa se aleaga cu dosare penale !Sunt destule semne de intrebare in activitatea lor in care unul centra si celalatlt dadea cu capul!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate