„Cocosatii” de la Piatra Neamt. Talharii&profanari in Codrii Uniunii Europene, de Mihail-Sorin Gaidau

30

Domnul Mihail-Sorin Gaidau, a lansat o noua carte intitulata  „Cocosatii” de la Piatra Neamt. Talharii si profanari in Codrii Uniunii Europene, si a avut amabilitatea de a ne oferi cateva detalii despre continutul ultimei sale publicatii.Sorin Gaidau

Despre ce este vorba in aceasta carte?

In lucrarea aceasta am prezentat la pachet cateva “profanari” ale proprietatii private si niste inconsecvente in actul de justitie. E vorba de tergiversari si multe altele, dar in primul rand  e vorba de profanarea proprietatii private, pentru ca Romania, totusi, la 21 de ani de la evenimentele din decembrie ’89, ar fi trebuit sa manifeste mai multa apetenta pentru modul de a administra si intelege, capitalist, ceea ce se intampla, de fapt, in Europa Occidentala, ceea ce a asigurat progresul lumii civilizate. In cartea respectiva, “Cocosatii” de la Piatra Neamt, am adunat 3 dosare, care, intr-o forma sau alta, au fost mediatizate, inclusiv in ziarul dumneavoastra. E vorba de cazul Parcului din centrul orasului, cu tot ce presupune acest dosar, apoi cazul Cantoreanu, a carui proprietate a fost invadata de mascati si, desigur, consecintele. Intr-o tara normala din Europa civilizata, asemenea lucruri sigur ca trezesc cel putin suspiciuni si ingrijorare; intr-un stat african, mai putin. Nu suntem in Africa, suntem in Europa. Romania are o traditie interesanta, este un stat considerat, totusi, civilizat, in ciuda unor deficiente de imagine care sunt, cred eu, de conjunctura. Vor trece si astea. Apoi, la epilogul cu profanari, pentru ca acest sfarsit de volum incearca sa pasteleze si alte aspecte, m-am referit la ceea ce s-a intamplat la fosta Curte Domneasca, profanarea mormintelor. Sunt proteste pe care si dumneavoastra le-ati strans, ati indicat foarte multe surse, incat omul nu mai trebuie sa munceasca pentru a gasi si a stabili o bibliografie, daca doreste sa scrie ceva pe tema asta. Sigur ca, la final, e vorba de un document, care nu apare pe scripte, e un angajament la Securitate semnat candva de edilul nostru Gheorghe Stefan, aparut si in Cotidianul, si in alta sursa publica. Numai surse publice am folosit, consacrate, si care prezinta un grad crescut de credibilitate. Au fost oameni care au facut o genuflexiune sau au batut palma, santajati. Nu s-a pus problema politiei politice, deci nu am analizat acest aspect. Este o alta chestiune, dar asta face parte din realitatea zilelor noastre, pentru ca multi au schiopatat. Insa baza este data de profanarea proprietatii private din Piatra Neamt. Sunt doua cazuri groase si, un caz mai special, familia Toma Elena si Mihai care se judeca pentru un garaj cu doua boxe.

Sorin GaidauDumneavoastra va dati seama ca aceasta carte va strarni valva? Cel putin, ultimul capitol „O victima ….. inocenta a securitatii : Gheorghe Stefan , alias „Pinalti” !!!” ar putea sa fie destul de deranjant. Va este frica?

Nu, nu imi este frica, pentru ca cei care ar putea incerca sa faca ceva au o mica problema. Este sfarsit de an electoral, eu nu am publicat asa ceva in an electoral, pentru a nu da apa la moara. Este o lucrare aparuta pe cont propriu, nu a costat prea multe parale, am ingrijit-o, m-am ocupat de ea cat am putut, iar amenintari au fost dintotdeauna, inca imediat dupa Revolutie. Chestiunile astea pot sa transpire foarte rapid si sa dea prost la imaginea unora sau altora. Nici nu e greu de ghicit din partea cui as putea sa primesc un pumn in  bot sau sa iau o chelfaneala zdravana, ca sa nu zic mai mult. Si nu cred ca cineva isi permite, pentru ca este destul de civilizata lucrarea, am facut uz de ironie, am precizat ca este un pamflet care nu este destinat comercializarii, deci este gratuit. Este o danie a mea in folosul societatii civile si un prilej de meditatie pentru cei care nu respecta legea sau s-au indragostit prea mult de bunul altuia. Speram ca lucrurile astea se vor termina odata si odata, sunt alte probleme mai mari pe care Piatra Neamt-ul le are, tara le are. Eu mi-am facut datoria pana la un punct fata de societate, mai sunt si alte proiecte tot cu implicare si cu o tematica la obiect.

 

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
30 Comentarii
 1. dismerdatu spune

  buna ziua ! doresc si eu sa DENUNT prin prezentarea a o sumedenie de documente concrete cutremuratoare care demonstreaza clar abuzuri grave , fara precedent din administratie si justitie incepind cu Parchetul de pe linga judecatoria Bicaz si pina la Curtea de Apel Bacau , in care cu buna stinta se protejeaza economia subterana , evaziunea fiscala cu prejudicii Imense la Bugetul Statului Roman. Sincere felicitari domnule Gaidau in nobila dvs. lupta, si care in mod sigur va duce la sensibilizarea si de ce nu la trezirea Societatii Civile , pentru ca cit mai multi cetateni sa i-a pozitie ferma impotriva celor care isi incalca juramintul depus, principiile de drept , legile si procedurile. Din pacate exista multe victime care din cauza acestor monstri din sistem au decedat cu lacrimi pe obraz, altii sint grav bolnavi in urma multor nopti albe petrecute din cauza nedreptatilor si a depresiilor care au cazut victime. exista cercuri vicioase de jos pina sus care se protejeaza unii pe altii si impart jafurile puse la cale de mafiile din teritoriu. Oricum EU unul il apreciez si il admir curajul domnului Gaidau si ma solidarizez cu domnia sa. Sper ca si altii Cetateni de buna credinta , sa contribuie la denuntarea publica prin prezentare de documente concrete privind tergiversarile si musamalizarile multor dosare penale de catre cei care ar trebui sa fie exemple de impartialitate , disciplina si corectitudine. Cu solidaritate Vasile Dismerdatu Paris Franta, TEL. 0033 / 1 48 86 16 34 . Pot fi contactat chiar si de catre Institutiile Statului abilitate si care doresc intradevar sa faca curatenie in administratie si Justitie , pun la dispozitie toate documentele incriminatoare ce le detin in arhiva mea personala.

 2. lili spune

  educatia primita in 3 ani de facultate impune sa va amintesc ca nu exista un serviciu neplatit.asa e in univers .totul se plateste .cand dai ceva e necesar sa primesti in schimb altceva altfel iti merge rau .lant cauzal inchis. feedback.asa ca …

 3. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Pentru doamna LILI și dl. CONSTANTIN: cred că aveți mare dreptate, dar am utilizat doar informațiile publice verificate, pentru a evita anumite confizii și ambiguități. Există persoane care dețin informații, dar sunt reticente. Alții solicită sume de bani pe care eu nu le am deocamdată. În cazul notelor informative, care se …scurg de la fosta Securitate, spre anumite ziare, ar fi mai multe de spus. În 21 de ani de tranziție și de gazetărie liberă am reușit să aflăm și noi, muritorii de rând, câte ceva în plus, față de ceea ce cunoșteam până în 1989. Anul 2012 va fi mult mai bogat în dezvăluiri provocatoare și demolatoare. Deocamdată, când nu ești protejat prea bine, ai neplăceri dacă nu stăpânești corect informația. Cred că serviciile speciale își văd de treabă: acumulează informații prin toate căile posibile, mai mult sau mai puțin legale, dar nu am cum să verific legalitatea sau lipsa de legalitate a informării, așa că sunt rezervat. Nu am chef să primesc răspunsuri ”în doi peri”, de la servicii, în cazul unei solicitări legitime. Răspunsul va sosi… ”pe lângă”… În privința ”ascultărilor” am anumite probe și convingeri clare!!! La câtă tehnologie avansată există pe piața internă și cea externă, câțiva bandiți și mafioți o utilizează, acționând la ordinul unui potentat conform principiului întâlnit pe net: ”ti fac eu pi tini”. Telefoanele mele și ale lui Jănel au fost pur și simplu ”imobilizate” și ”șterse” de atâta ”ascultat”. Am învățat amândoi din genul acesta de …lucrare! Vrei să denunți o rețea de crimă organizată, dar nu se implică nimeni! Cu puterile noastre de furnică și posibilitățile noastre financiare de trei lei, fără alt ajutor, serviciile statului îți sugerează să le faci tu propria lor muncă!!! Putem dovedi și chestia asta. Vorbitul fără probe concrete este apă de ploaie, sau opinia mea împotriva opiniei tale tot aia este. Un chibiț de pe tușe are pretenții, altul te îndeamnă dar nu mișcă un deget. El așteaptă un spectacol gratuit pe seama curajului tău inconștient. Vrea să se amuze, vrea să trăiască la nivelul tensiunilor din arena luptelor cu tauri: el la tribună, tu în arenă. Măcar acolo se plătește biletul. Aici toți vor gratis: lupte gratis, cărți gratis etc. Fiecare face doar ce poate în acest context al spiritului civic amorțit.

 4. lili spune

  astazi colaborarea cu sri inseamna sa spui codat locul unde te intalnesti cu turnatorii.te duci acolo fara telefoane mobile si dupa ce te controleaza torni .apoi vedem la televizor sau in presa ca vai l a arestat pe ala.l a arestat ca nu a mai contribuit corect .la astia mici se lucreaza mai usor adica te dau afara de la servici.si e poveste lunga .cred ca cei care ne asculta telfoanele au un salariu frumusel .acolo sunt locuri vacante .

 5. constantin spune

  pacat ca in carte nu se prezinta mai multe detalii privind colaborarea cu securitatea.chiar comentariul autorului este timid si dupa ce citesti nu ai de loc convingerea ca gh.s a colaborat cu securitatea si a existat acel angajament.retoric ma intreb acum primarul poate colabora cu sri fara a fi acuzat de politie politica?REGRETABILA IESIRILE PRIVIND PE DL.POPA SI IOSUB NU ASTA TREB UIA CITITORULUI DE BUNA CREDINTA.

 6. lili spune

  ba conteaza msg .dupa 50 de ani nu te mai certi cu nimeni pt ca nu se stie daca mai ai timp sa te mai impaci .respectele mele umile sa ajunga si la inima dumneavoastra .

 7. popa gheorghe adrian spune

  Un comentariu decent al domnului Gaidau care putea fi un raspuns inca dela primul comentariu. De ce a procedat dansul la un limbaj nu tocmai elevat, stie numai dansul.
  Cat priveste costul si contributia cartii eram personal de fata cand a sunat la editura si i-a transmis pretul pentru numarul de pagini tiparite ale prezentei carti, cu cele pana la 8 poze color care nu se regasesc in carte la pretul de 1.180 lei. Deci, nu sunt dezinformat, nici manipulat, ci doar, din pacate, am participat la o discutie nevinovata intre dvs. si tipograful. E posibil sa aiba dreptate si domnul Gaidau, din aprilie cand s-a telefonat si s-a aflat pretul si pana la tiparirea cartii in noiembrie s-au adunat ceva dobanzi si penalitati, iar pretul cartii a sarit ca cel al cartofului in 2010

 8. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Nu contează că se ajunge şi la lucruri mai aprinse. Într-o democraţie sunt posibile şi astfel de manifestări, fără suport. Mai ales că facturile sunt la mine! Sunt contracte legale şi nu seamănă cu nimic din ceea ce spune dl. Popa! La respectiva carte am lucrat, cu intermitenţe, din aprilie şi până în noiembrie a.c., adică opt(8) luni de zile, pe timpul, sănătatea şi banii mei. Tipăritura şi plata ISBN s-a făcut, într-adevăr, aproape egal, din banii mei şi banii doamnei pensionare, care se judecă de 33 de ani. Având facturile asupra mea, la astfel de afirmaţii inflamate, de tânăr în formare, pot proceda cum cred eu de cuviinţă. Pentru că am prevăzut unele neplăceri pasagere, am precizat că această carte nu este de vânzare, nu se comercializează! Cartea se oferă gratis. I-am oferit şi d-lui popa vreo 10-12 exemplare, gratis. Din ceea ce aveam eu. Eu nu-mi dau seama care este cauza supărării reale a d-lui advocat Popa. Dar un sfert de răspuns i l-am oferit pe tavă. Indirect, mi-a oferit şi dumnealui unele răspunsuri care aşteptau de ceva vreme unele clarificări. Pentru că facturile şi contractul lucrării se află în posesia mea, şi nu seamănă cu nimic din ceea ce spune dumnealui, pot spune că dl. Popa greşeşte, ori este victima unei dezinformări. Dar proba materială se află tot în posesia mea. Nu este o crimă să fii tânăr. Dacă dl. Popa avea nelămuriri, mă putea întreba direct, mai ales că mi-a trecut pragul casei de foarte multe ori. Cu trecerea timpului, omul se mai înţelepţeşte. Poate că viitorul apropiat îi va scoate dinainte numai oameni pe măsura sa, cu acelaşi inegalabil caracter ca al dumnealui, dar exact ca dumnealui. Cred şi acum că „reţeta Geoană”, pe care mi se pare că încearcă să o aplice, este nepotrivită şi neproductivă. De asta s-a convins şi Jănel Iosub, care în momentele sale dificile a găsit adresa potrivită: un singur camarad, la bine şi la rău. Personal, nu agreez conflictele. Dl. Jănel Iosub, cunoaşte câte eforturi am depus împreună pentru a găsi banii necesari tipăririi lucrării sale, o carte care nu a vizat doar interesul său personal ci apărarea mai multor locuri de muncă, pe o perioadă mare de timp, inclusiv dezvăluiri de interes obştesc. Când a avut şi Jănel nevoie de o susţinere concretă, a rămas singur. Eu, ca simplu muritor am procedat concret şi destul de părinteşte, pentru că a ales un drum aspru, cu mult curaj. Eu îi doresc sănătate d-lui Popa, că e mai bună decât toate. La nervi se pot spune multe lucruri de care, mai târziu, poţi regreta. Aştept cu interes lucrările cu rost cetăţenesc ale d-lui Popa. Spor la treabă, că timp este, slavă Domnului.

 9. popa gheorghe adrian spune

  Domnule admin, va rog respectuos sa dati drumul la comentariul meu asa cum ati facut-o si in cazul domnului mihail sorin gaidau

 10. popa gheorghe adrian spune

  Domnul ziarist „IMBECIL – UMIL LATRAU”- fara drepturi de autor de la cel care l-a denumit asa – si din respect, eu am sa-l numesc Domnul Mihail Sorin Gaidau, acuza multe persoane ca au nevoie de un medic. Este interesant ca pe langa lipsa mea de discernamant este invocata si lipsa de discernamant a Domnului Janel Iosub, pe care eu il consider sanatos,insa nu si domnul Gaidau. Pe langa atacul frontal de la OTV la adresa justitiarului Janel Iosub cu privire la distinctia intre medic si doctor, – distinctie care in practica nu exista decat pentru cei cu 12 clase si fara facultate de stiinte politice – pe diploma de la medicina a oricarui absolvent, fiind scris DOCTOR-MEDIC. Indemnul meu a venit din sustinerea Domnului Constatin care a postat anterior. Ce-i drept, daca pe langa cei 1200 ron cat au costat cele 250 de exemplare cu pana la 8 pagini color care nu se regasesc in carte, ar mai fi adaugat cate ceva si celelalte victime care si-au scris lucrarile din aceasta carte, s-ar fi facut o suma frumusica. Pentru informarea corecta a cititorilor, IN CE PRIVESTE EFORTUL PERSONAL Al SCRIITORULUI CARTII ACESTA S-A REGASIT IN FORMULARILE SI COMENTARIILE DIN ACEASTA CARTE, IAR LATURA FINANCIARA PENTRU TIPARIREA ACESTEI CARTI A FOST SUPORTATA IN INTREGIME DE DISTINSA DOAMNA TOMA ELENA,O BATRANA PENSIONARA, CARE SE JUDECA DE 33 DE ANI PENTRU UN ABUZ AL AUTORITATILOR.
  In ce priveste credibilitatea CV-ului meu, intr-adevar, din afirmatia Domnului Gaidau citez ” unde intru eu, tu si cu Janel Iosub n-o sa intrati niciodata”. Poate ca are dreptate, poate ca nu. Vorba unui alt ziarist nemtean: „nu e greu sa deschizi usa a numai 4 oameni pe care ii cunosti”.
  Restul e can can

  ADMIN : Pacat ca se ajung la astfel de discutii cand toti traim in acelasi sclavagism democratic care ar trebui sa ne uneasca nu sa ne dezbine .
  Eu prin ceea ce fac in acest ziar sunt obligat sa va dau voie sa va exprimati liber dar cred ca ar trebui sa fim toti uniti pana ce trecem puntea si apoi sa ne rezolvam divergentele cum ne taie capul .

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU APRECIERI, DOMNULE POPA ADRIAN!

 11. costel cel bun spune

  te aprinzi MSG !lumea te iubeste asa cum esti !

 12. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Dl advocat Popu Ghi. Adriean este destul de crud la vârstă. Când are prea mult timp liber, vorbește ca să nu tacă. Nu-i rău deloc, dacă acest gen de manifestare(scrisă) este considerat un exercițiu personal, recomandat de un medic! Dacă dorește o mediatizare cât mai cuprinzătoare, trebuie să susțină financiar îndemnul său. În ceea ce mă privește, am tras bani din bugetul personal ca să scot cartea la un anumit nivel, într-un tiraj modest, dar suficient. Dacă bagă bani de mediatizare pe net și la televiziuni, dacă investește într-un nou tiraj, atunci nu mai am ce spune. Până atunci, trebuie să-și vadă de propriul său C.V. pentru a deveni credibil, apoi să se implice în activități concrete spre interesul public, cetățenesc. Restul, cum am mai spus, e gargara de doi bani, o flecăreală zadarnică.
  ……………………………………….
  fără legătură cu subiectul, vezi și această adresă:

  http://www.ziaruldeastazi.ro/wp-content/uploads/2010/07/Nicolae-Ceausescu-300×204.jpg
  via Soim

 13. popa gheorghe adrian spune

  Din pacate Domnul Gaidau nu are acest curaj de a face publica aceasta carte. Traieste cu o frica ce isi gaseste originea in scaunul edilului sef al orasului Piatra Neamt. Sunt convins ca daca va fi publicata aceasta carte, cu editura unde a fost tiparita si pusa chiar spre comercializare, ar avea un succes enorm, avand in vedere ca ar incepe cu volumul nr. 1. Din pacate, autorul este un om foarte precaut care nu vrea sa dea nastere unor conflicte portocalii sau populare, ceea ce ar face ca multe documente sa nu apara public. Practic, domnul Gaidau ar avea sprijinul multor oameni nedreptatiti, asa cum am facut si eu in prezenta carte la imobilul jefuit pe care-l revendic. Cu sustinerea noastra poate frica de actualul Primar va disparea…

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   CARTEA ESTE PUBLICA. I S-A FACUT O PUBLICITATE NEGATIVA SI LA POSTUL DE TELEVIZIUNE AL PRIMARULUI GHEORGHE STEFAN. NU AM AVUT SI NU AM SUSTINATORI. PE dl. POPA L-AM SUSTINUT, PE dL JANEL L-AM SUSTINUT! GRATIS! AM FACUT-O DEZINTERESAT, SI IN BUNA MASURA PE BANII MEI! Pastrez chitantele tuturor cheltuielilor personale. JANEL IOSUB SI POPA GHEORGHE NU AU CHELTUIT NICI UN BAN. In schimb au avut grija sa-mi ”multumeasca” in felul lor… Asa sa le ajute Dumnezeu! Amin!

 14. lili spune

  DA CONSTANTIN AI DREPTATE .M S G SA FACA CARTEA PUBLIC ! SA FIE PE NET SAU ORIUNDE !ORICE LUCRU FACUT PUBLIC E UN CAPAT DE PROBA PENTRU ALTII !

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   CARTEA E APARUTA LEGAL, PUBLIC ȘI ARE ISBN!!!

 15. constantin spune

  ma bucur cand oamenii au curaj si fac dezvaluiri despre care mukti stiu dar nu au curajul sa o facatoata urbea tace in fata lui stefan.acum are bani,are putere are echipa de protectie.cand va fi lasat singur va plange cum olangea odata ca a pierdut banii de medicamente pentru maicasa la poker.conoscan foarte bine lumea pestrita a actualei puteri nu raman surprins.pacat ca nea traian ursache a fost mai rapid ca revolutionarii si a sustras registru cu informatorii pe locuri de munca si localitati SI ASTFEL SI-A ASIGURAT O BATRANETE LINISTITA.a cumparat casa unde a locuit primul secretar manta si a facut tandem cu vecinul sau hanganu fostul secretar cu organizatoricul care a intrat si el in posesia unui viloi pe duraului.cred ca a sosit momentul ca intelegerea intre smecherii de la putere pana in 1989 si fostii lor colaboratori de la putere de dupa 1989 sa inceteze prin implicarea si efortul celor tineri nemuktumiti si intelectualii neimplicati.il rog pe autorul cartii sa o faca publica cu specificatia volumul 1,fiindca este momentul sa terminam mascarada politica.

 16. mitik spune

  Felicitari d-lui Gaidau! Comunismul n-a murit, e tenebros,criminal,perfid………traieste BINE, pe spinerea celor ingenunkiati, apolitici kre n-au relatii,tupeu,arta de a scoate bani „din piatra seak”. Materialismul dialectic din invatamintul comunism si filozofia materialismului dialectic isi dau roadele…… Nu vreau sa ma dau victima, dar am fost persecutata in comunism pt k nu aveam parintii inregimentati…si apoi nici eu,n-am facut parte si nu-mi place politik acesta murdara,fapt pentru kre am suferit si sufar , cu o singura speranta a dreptatii Lui DUMNEZEU!

 17. lili spune

  pentru domnul popa …imi place sa mi ocup timpul citind !am dat clik pe net si a aparut cartea domnului iosub !pur si simplu m am interesat de cartea domnului gaidau .

 18. lili spune

  mi as dori sa scrieti ceva pe prima pagina sa mi aduc mereu aminte ca uneori printre oameni sunt oameni !o zi buna !

 19. iosub janel spune

  Titlul celei de a doua lucrari scrise de subsemnatul si intitulata „In Codrii Uniunii Europene” nu este un brend inscris la osim, iar daca va uitati cu atentie cartea d-lui MSG, se intituleaza „Talharii&Profanari” in codrii uniunii europene. Oricum ar percepe fiecare cititor in parte, este demn de luat in seama faptul ca cineva mai are curajul sa scrie carti despre coruptia inegalabila din Romania.As fi foarte bucuros ca si alti ziaristi sau scriitori consacrati sa aiba curajul si demnitatea subsemnatului si a d-lui Sorin. Ceea ce nu este cunoscut de toata lumea, este faptul ca o lucrare de coruptie, nu se scrie pe genunchi asa cum ar crede multa lume! Inntr-o lucrare de coruptie unde se abordeaza subiecte „deocheate” si unde sunt trecute numele in clar al unor persoane publice, este bine de stiut ca chiar si atunci cand folosesti informatii publice, trebuie sa fii extrem de precaut pt. ca te poti trezi cu mari surprize. Subsemnatului ia trecut glontul pe langa ureche si stie ce inseamna sa publici o lucrare de o asemenea anvergura. Il felicit pe dl. Sorin pt. lucrarea scrisa si abia astept sa-mi intregesc registrul cu noi informatii si fapte penale din babilonul nostru local.

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   Va multumesc frumos domnule Janel pentru comentariul mai mult decat binevoitor.

 20. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Domnişoara „lili spune” nu are cum să cunoască anumite detalii, prin urmare nu trebuie învinuită pentru anumite „erori”. Titlul lucrării este: COCOŞAŢII DE LA PIATRA NEAMŢ. Sub acest titlu există unele mici precizări: „TÂLHĂRII ET PROFANĂRI” după care se precizează cu generozitatea-mi specifică şi locaţia forestieră: „ÎN CODRII UNIUNII EUROPENE”. Acest sub-titlu a văzut lumina zilei la mine acasă, dar nu fac un caz din acest fleac, aşa cum nu am făcut prea mare caz nici din altele, mult mai deochiate. Respectivul titlu nu este marcă personală pentru că nu am dorit aşa ceva etc. Formula a mai fost utilizată şi la unele posturi publice de radio-tv etc. Dacă se grăbeşte cineva să înregistreze această formulă, va deveni un drept de folosinţă curentă a sa. Atunci nu mai avem dreptul de a utiliza pe cont propriu acel model. În lucrarea mea, intitulată ” „Cocoşaţii” de la Piatra Neamţ” am abordat cu totul alte chestiuni: chinurile prin care trece proprietatea privată şi un anumit gen de profanări. În privinţa lui Jănel, aşa cum este precizat în cartea sa, m-am ocupat de îngrijirea ediţiei sale, cu prezentare grafică, ilustraţii, coperte etc. Ne-am sfătuit pe ici, pe colo, aşa cum se obişnuieşte atunci când colaborezi în acest domeniu. Oricum, este bine să solicitaţi detalii domnului Jănel. El s-a specializat mai ales în domeniul ambulanţelor, reuşind să arhiveze o documentaţie impresionantă. Dacă va dori să-şi reediteze lucrarea, am convingerea că noul său volum va avea dimensiuni respectabile, cu multe noutăţi incitante, chiar explozive. Am folosit doar surse publice, pe care le-am exploatat acceptabil, la care am adăugat propriile investigaţii. Anumite abuzuri şi încălcări ale legii se petrec sub ochii noştri, în codrii Uniunii Europene.

 21. popa gheorghe adrian spune

  Stimata doamna „lili”, ce inseamna ca are titlu asemanator? VRETI SA SPUNETI CA ACEASTA CARTE ESTE COMPILATA? SAU NUMAI TITLUL A FOST IMPRUMUTAT DE LA CARTEA DOMNULUI JANEL IOSUB? fiti mai concisa ca nu intelege tot tapinarul

 22. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Pentru doamna LILI:
  Stimată doamnă, cartea nu este postată oe net, deocamdată și nu este de vânzare, fapt specificat la începutul lucrării:”Acest pamflet nu este destinat comercializării”. Titlul lucrării d-lui Iosub Janel(”În codrii Uniunii Europene”) s-a născut la mine acasă. Dl. Jănel vă va explica ”en detail” acest aspect, mai ales că am colaborat fructuos pe tărâmul cuvântului scris, culegând împreună o sumă de cucuie, de ponoase etc. ”În codrii Uniunii Europene” nu este un brand, deocamdată, dar sper să devină un produs cu ”indicație geografică” ceva mai clară. În rest, produsul acesta va ajunge la dumneavoastră, sper, prin intermediul lui Jănel, dacă va avea amabilitatea să o facă. În orice caz, am pus vreo câteva exemplare deoparte, pentru Jănel și pentru dumneavoastră. Toate cele bune, succes și bucurie!

 23. lili spune

  stimate domn! cartea dumneavoastra este postata si pe net ?eu am cautat o si mi apare mereu cartea domnului iosub janel care are un titlu asemanator !cum va pot citi cartea?

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   Intrebati pe dl. Iosub Janel cine i-a scris cartile! Va rog respectuos. Si sa aveti grija ca atunci cand dl Iosub Janel face o marturisire sa o faca cu mana pe BIBLIE! Puneti-l sa jure! Altfel, ceea ce spuneti dvs. e praf in ochi. Informati-va mai atent!

 24. popa gheorghe adrian spune

  Salut curajul domnului Gaidau de a se lupta cu reghinul Pinalty…mai ales in ce priveste colaborarea cu securitatea…este un om curajos cand face asemenea afirmatii. La asemenea dezvaluiri importante se adauga si ANGAJAMENTUL DAT LA SECURITATE DE GHEORGHE STEFAN…despre care domnul GAIDAU vorbeste cu mare reverenta, de parca acesta ar reprezenta vreo „CRUCE DE FIER” sau „STEAUA ROMANIEI”.

 25. cetatean_revoltat_apolitic spune

  REKINII – tot ce doresc ei fac in PERLA MAFIEI INTERLOPE POLITICE .

  Din 2004 si pana in prezent cetatenii acestei PERLE (ma refer in special la cei care se lupta cu RKINII)- stiu ca PERLA MOLDOVEI prin ACTE LOCALE= H.C.L.+H.C.J.- au intrat cu drepturii depline in PERLA MAFIEI INTERLOPE POLITICE .

  Cladirile ce reprezinta M.J. ar trebui vopsite in PORTOCALIU sa stim ca mergem sa ne cerem „DREPTATEA ” de la S.C. PD.L.JUST S.R.L.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate