SONDAJ: Sunteți de acord cu legalizarea cannabis-ului în România?

18

Sunteți de acord cu legalizarea cannabisului în România?

Vezi raspunsurile

Loading ... Loading ...

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor, a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă într-adevăr Ministerul Sănătății ia în calcul posibilitatea legalizării cannabis-ului în scop medical.

Conform spuselor domniei sale, se pare că beneficiile consumului în cazul pacienților diagnosticați cu cancer, prin urmare cu suferințe majore, au trezit interesul unei comisii de analiză, urmând a fi luată o decizie în acest sens.

Cananbisul folosit în scop medical are într-adevăr numeroase efecte benefice bine documentate. Printre acestea se numără: ameliorarea senzației de greață și vomă, stimularea apetitului de mâncare în cazul pacienților supuși chimioterapiei și a celor cu HIV, presiune intraoculară scăzută (a fost demonstrat că este eficient în tratarea glaucomului). O altă utilizare este în cazul suferinzilor de scleroză multiplă, cannabidiolul ameliorând simptomele și permițând bolnavilor să ducă o viață relativ normală.

Preparatele din cânepă au, de asemenea, influență relaxantă asupra organelor interne și a mușchilor în general, precum și acțiune analgezică. Datorită acestor proprietăți, preparatele din cânepă sunt folosite în afecțiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afecțiuni ale căilor respiratorii (astm, emfizem, bronșită cronică), în nevralgii și în boli psihice. Cercetările au dovedit că preparatele pe bază de cânepă au și efecte anticonvulsive și chiar bactericide –prin urmare pot acționa ca un antibiotic.

18 Comentarii
 1. Alexandru spune

  Fie că o să fie legalizată sau nu o să fie lumea tot o să fumeze !!!

 2. 420W spune

  Leo Taxil, “î” se folosește la începutul sau sfârșitul unui cuvânt, nu în el .. Bine ca suntem un popor de prosti 😂 Și e amuzant ca spui ca vom fi un popor de Drogați, având in vedere ca sigur consumi cafea, zahăr sau ciocolata, care sunt droguri mai periculoase decât marijuana

  1. Dorin danasan spune

   Respect

 3. Ghost spune

  Pe cei care consuma alcool ,fumează si iau medicamente gen xanax si alte derivate i-as ruga sa se abtina de la comentarii de genul „niste drogati” sau „o sa se umple tara de drogati”….

  1. Serban Valentin-Cristian spune

   Poti sa bei legal si dupa sa iti bati femeia acasa, dar e ilegal sa fumezi un cui si sa faci sex toata noaptea…..

   1. Voiculet Rareș Florin spune

    Da sunt de-acord cu legalizarea in scop recreațional, cât și medical.

   2. Andreea spune

    Bun comentariu:))

 4. Leo Taxil spune

  60% în scop recreativ!?! Și doar 23% în scop medical?!? Pînă acum eram un popor de proști; de-acum o să fim proști drogați.

  1. TeaLover spune

   Oricum medicamentele pe baza de cannabis ar aparea de la sine,un bonus v-om avea mai multi vizitatori straini care vor venii la noi pentru medicatie sau sa se „drogheze”.

 5. Carol Aurelian spune

  Avem cam 50.000 de tineri cu dosare penale pentru consum și trafic… Și 500.000 consumatori… Guvernul trebuie să-și asume responsabilitatea și să legalizeze Canabisul

  1. Marian spune

   Eu cred că fumatul recreativ îl include implicit și pe cel medical. Nu există cânepă medicală sau cânepă – drog, există doar cânepă, o plantă medicinală folosită de veacuri pe acest pământ și lăsată de la Dumnezeu. Cum poate să-mi interzică mie ca ființă umană, naturală, folosirea unui mijloc natural de tratare? Cert este că ar „atinge” foarte mult industria farmaceutică ! Urmăriți filmul „Risipind fumul”. Acestă plantă având valori diferite de thc și cbd, fumatul recreativ, cu puțină documentare îți poți alege singur ce să folosești. Desigur s-ar putea face o întreagă industrie din asta, cu magazine specializate unde vei putea cere și sfatul unui specialist.

 6. Geni spune

  Chiar îmi doresc lagalizarea mai ales în scop medicinal cât și recreational pentru a avea rezultate medicale mai bune și pentru a ne putea relaxa noi tineri chiar și bătrâni! Numai gânduri bune pace👌

  1. Vlad3l spune

   Imi place topul la vot 😁😁

 7. Özgür spune

  Da

 8. Tina spune

  In2019 mai exista dubii privind beneficiile acestei plante?! Este clar ca nu se vrea legalizarea pentru a exista industria farmaceutica !!! E tara saraca? Luati exemplul Uruguay-ului daca va pasa de imbunatatirea traiului in Romania!

 9. mickey999 spune

  Absolut! Sa se dea la toti cu cartonu’, sa bage in ei toti sa vada lumea in roz cind pe la tot coltul viitorul e de fapt negru si foarte sumbru.

  Da, da….da-le sa bage in prost de sa le sclipeasca felinarele ca la cotoi …si apoi pune-i pe merginea drumului ca sa stiu e unde conduc ..

  🙂 🙂

  1. Mihai Alexandru spune

   mickey999,viitorul e cum ti l faci tu man,nu conteaza ce lucruri faci in timpul tau liber atat timp cat te descurci in viata si te distrezi …cap are toata lumea important e cum ti l folosesti . Bless

  2. TeaLover spune

   Eu cred ca daca toata lumea care ar simtii ca ii pot face fata ar baga ciuperci sau carton ai vedea in sfarsit iubirea fata de semeni despre care se vorbeste in Biblie,plus lumea ar coopera si ar gandii mai deschis.Legalizati ciuperca daca nu lsd-u! <3
   De cannabis nici nu trebuie sa mai vorbesc.=)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate