Sondaj de opinie: Intenţie de vot partide politice Neamţ

2

În urma unui sondaj de opinie realizat de redacţiile noastre din Neamţ, cu instrumente proprii şi nestandardizate, vă oferim rezultatele obţinute. Nu este un sondaj oficial, ci unul pe care noi îl considerăm a fi mult mai real decât cele prezentate de partide.

Pe primul loc în sondajul nostru, cu 55%, sunt nemţenii cu drept de vot care sunt total dezamăgiţi de toate partidele şi nu ar vota pe niciunul dintre politicienii cu notorietate din Neamţ.

Pe locul 2 este PSD, cu un procent de 18% din cetăţenii cu drept de vot chestionaţi.

Pe locul 3 este AUR, cu un procent de 12% din cetăţenii cu drept de vot chestionaţi, dar cu fluctuaţii mari de intenţie de vot de la o localitate la alta. În unele localităţi AUR nu adună nici 2%, dar în alte localităţi, cum ar fi de exemplu comuna Borleşti, procentul AUR ca intenţie de vot este de 20%.

Pe locul 4 este PNL, cu un procent de 10% din cetăţenii cu drept de vot chestionaţi.

Restul de 5% se împart între restul partidelor mici, aici intrând şi USR care a suferit o cădere spectaculoasă în special în mediul rural, unde USR este identificat cu o ieşire nefericită a lui Iulian Bulai pe o temă religioasă.

Nu ştim cum le ies în sondajele partidelor procentele pe care le dau ei de peste 30%, deoarece în toate variantele de sondare făcute de noi peste 50% dintre nemţenii cu drept de vot nu vor să mai audă de niciunii. Mai mult de atât, din cei peste 50% care nu vor să mai audă de politică, peste jumătate au doar cuvinte injurioase la adresa politicienilor.

Această atitudine se poate vedea de fapt şi în prezenţa la vot, unde procentele sunt în aceleaşi tendinţe ca cele din sondajul de mai sus. Cel mai probabil, partidele politice, înainte de a prezenta public rezultatele reale, măsluiesc sondajele şi îi elimină din calcul pe cei care spun că nu votează cu niciunul şi reîmpart procentul rămas la cei care au zis că vor vota cu cineva.

Din acest sondaj realizat de noi cu propriile instrumente, emitem opinia că partidele din Neamţ prezintă public sondaje măsluite şi că în realitate peste 50% dintre nemţeni consideră că partidele din Neamţ sunt doar nişte găşti de interese pline de hoţi, incompetenţi şi oportunişti.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. vasile r spune

    domnilor din presa locala, noi cetatenii din judet ne-am saturat de acesti politicieni care dupa alegerile din 2004 cand PNL-ul a castigat alegerile , au venit la conducerea judetului ,au preluat toata mizeria PSD-ului din acea vreme ( vezi preluarea Primariei din Piatra condusa la data respectiva de Rotaru care a lasat gauri imense in bugetul primariei cu facturi fara lucrari in spate executate) in schimb sa nu fie deranjati cei de la PDL SI SA FIE LASATI SA FURE FARA SA FIE DERANJATI,
    De atunci in judet avem cei mai corupti politicieni si foarte multi penali de la Primari, consilieri locali, presedinti de consilii judetene si consilieri judeteni si pana la directorii din institutii care sunt pusi pe functii sa conduca judetul, Acesti oamenii ne-au dezamagit si au falimentat judetul NU VOR FI ALESI DACA APAR PE LISTE,

  2. LUCA IOSIF spune

    VIN AI NOSTRI…PLEACA AI VOSTRI…NOI RAMANEM TOT CA PROSTII. SUNA CUNOSCUT, NU-I ASA?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate