Sonda spațială Horizons va trece astăzi la cea mai mică distanță de Pluto

0

principalul-eveniment-spatial-al-anului-va-avea-loc-marti-vezi-despre-ce-este-vorba-315260

Google sărbătoreşte astăzi sonda spațială americană New Horizons, lansată în 2006 de NASA, care va trece la cea mai mică distanţă de planeta Pluto, după ce a parcurs aproximativ 5 miliarde de kilometri prin spaţiu. Prin această întâlnire, se va completa misiunea de explorare a celor nouă planete din Sistemul Solar, care vor fi fost explorate cel puţin o dată de o sondă spaţială.

Sonda are la dispoziție doar 30 minute pentru a-și realiza misiunea, pentru a fotografia și pentru a scana atmosfera planetei Pluto, datele captate fiind transmise către Pământ în următoarele 16 luni.

Începând din luna mai, New Horizons s-a apropiat tot mai mult de Pluto şi a început să trimită spre Terra o serie de fotografii care au rezoluţii considerabil mai bune decât cele ale imaginilor transmise de Hubble. Aceste imagini arată că Pluto are o culoare naturală brun-roşiatică, generată de molecule de hidrocarburi care se formează în urma interacţiunii metanului cu razele cosmice şi cu particulele solare din atmosferă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate