Sonda spațială Horizons va trece astăzi la cea mai mică distanță de Pluto

principalul-eveniment-spatial-al-anului-va-avea-loc-marti-vezi-despre-ce-este-vorba-315260

Google sărbătoreşte astăzi sonda spațială americană New Horizons, lansată în 2006 de NASA, care va trece la cea mai mică distanţă de planeta Pluto, după ce a parcurs aproximativ 5 miliarde de kilometri prin spaţiu. Prin această întâlnire, se va completa misiunea de explorare a celor nouă planete din Sistemul Solar, care vor fi fost explorate cel puţin o dată de o sondă spaţială.

Sonda are la dispoziție doar 30 minute pentru a-și realiza misiunea, pentru a fotografia și pentru a scana atmosfera planetei Pluto, datele captate fiind transmise către Pământ în următoarele 16 luni.

Începând din luna mai, New Horizons s-a apropiat tot mai mult de Pluto şi a început să trimită spre Terra o serie de fotografii care au rezoluţii considerabil mai bune decât cele ale imaginilor transmise de Hubble. Aceste imagini arată că Pluto are o culoare naturală brun-roşiatică, generată de molecule de hidrocarburi care se formează în urma interacţiunii metanului cu razele cosmice şi cu particulele solare din atmosferă.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate