Somație pentru rambursarea taxei auto

2

Comisia Europeană (CE) a redactat un aviz ieri, 24 ianuarie prin care îndeamnă România să respecte legislația Uniunii Europene cu privire la rambursarea taxelor de înmatriculare, termenul fiind de două luni.

Curtea de justiție a UE a considerat că aceste taxe reprezintă o încălcare a normelor în vigoare ( Articolul 110 din TFUE).

„Comisia a decis astăzi (joi – n.red.) să trimită României un aviz motivat, pentru că nu asigură rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziţionate din alte state membre”, menţionează „Pachetul de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor din luna ianuarie: principalele decizii”.

Anterior acestei decizii, Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a considerat că aceste taxe încalcă normele UE, respectiv articolul 110 din Tratatul de Funcţionare al UE.

„Normele româneşti privind restituirea taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii. Dacă România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE”, subliniază reprezentanţii CE.

Context

„Prin pachetul său lunar de decizii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Principalele decizii adoptate de Comisia Europeană în ianuarie, grupate pe domenii de politică, includ 132 de scrisori de notificare a întârzierii în îndeplinirea obligațiilor, 60 avize motivate și cazuri de trimitere în fața Curții de Justiție a UE. Totodată, Comisia închide 87 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Pentru mai multe informații despre procedura UE de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, a se vedea textul integral al MEMO/12/12. Pentru mai multe detalii referitoare la toate deciziile luate, vă rugăm să consultați registrul deciziilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor” .

Surse : Mediafax, Comisia Europeană

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Ionuț spune

    În primăvara anului 2018 , am depus cerere de restituire a taxei auto , după un proces lung si costisitor , cu hotărâre judecătorească definitivă, si … nimic ! Nimeni n-a mișcat un pai ! Si de atunci aștept ca prostu’n gara poate poate (…) Mentionez ca am 3 taxe auto plătite pentru 3 masini !

  2. vali spune

    Se dovedeste inca o data ca cel mai mare jefuitor al romanului este STATUL ! Cum a stiut sa fure din buzunarul romanului bani pe o taxa ilegala ,tot asa trebuie ca banii sa fie returnati tuturor celor ce au platit aceste taxe fara a mai face nici un fel de cerere ! Asta inseamna un stat mafiot , cand isi fura proprii cetateni !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate