Soluții financiare pentru părinți

0

Apariția unui copil în viața unui cuplu vine cu foarte multă bucurie și împlinire dar și cu schimbări majore. Fiecare aspect al vieții va fi influențat, de la rutina zilnică până la perspectivele și prioritățile sale. Situația financiară se va schimba și ea atunci când apare un nou membru în familie. În afară de cheltuielile uzuale, ca părinți aveți responsabilitatea de a-i asigura copilului un viitor sigur, un mediu propice dezvoltării și acces la educație.

Dacă aveți în plan să deveniți părinți, ideal ar fi să începeți din timp să economisiți, pentru a porni la drum mai liniștiți. Însă, există și situații în care nu suntem atât de organizați sau noul membru al familiei apare neașteptat.

Iată câteva direcții care să vă ajute să vă simțiți pregătiți financiar atunci când deveniți părinți.

Stabiliți un plan financiar

Analizați situația financiară. Dacă aveți mai multe credite care vă presează financiar, luați în considerare și opțiunea de refinantare credit care poate fi mai favorabilă în acest moment și va aduce și alte beneficii familiei extinse, cum ar fi asigurarea de viață.

În primii doi ani din viață ai copilului, aveți posibilitatea de a intra în concediu de maternitate. Acesta vine cu numeroase beneficii pentru părinte și copil, însă vă poate afecta bugetul. Analizați condițiile legislative pentru concediul parental și schițați situația financiară a familiei cel puțin pentru viitorii doi ani.

Începeți să economisiți

Creați un cont separat și începeți să economisiți un procent din veniturile lunare. Încercați să păstrați acest obicei indiferent de situațiile care vor apărea.  Dacă situația vă permite, puteți economisi alocația copilului, dacă nu, orice altă sumă vă rămâne la final de lună. Important este să adăugați constant bani în contul de economii.

În afară de contul pentru economii, ideal ar fi să începeți să strângeți bani și pentru educația copilului. O soluție avantajoasă sunt produsele financiare pentru copii care vin cu numeroase beneficii. Analizați ofertele și alegeți varianta potrivită pentru voi.

Țineți minte să reajustați și fondul de urgență pe măsură ce familia se mărește. Este indicat să aveți în permanență un buget care să vă acopere cheltuielile pentru situații neprevăzute.

Gestionați inteligent cheltuielile

Înlocuiți cash-ul cu plata pe card pentru o evidență mai clară a cheltuielilor. Dacă aveți un card de credit, folosiți toate beneficiile pe care vi le oferă. Fiecare ban care se întoarce în contul tău prin cashback sau prin reducerile oferite la partenerii instituției bancare, reprezintă o economie.

Evitați cumpărăturile impulsive. Lucrurile și jucăriile pentru copii sunt foarte atractive și mai ales la primul copil, suntem tentați să cumpărăm mult mai mult decât este necesar. Fiți cumpătați și optați doar pentru lucrurile cu adevărat folositoare. Astfel veți putea pune bani deoparte pentru alte lucruri mai importante și activități împreună cu cel mic.

Amenajați funcțional camera copilului

Atunci când aflați că veți deveni părinți, o să vă doriți o cameră decorată ca în filme. De cele mai multe ori, în primii ani din viață, copilul nu va petrece foarte mult timp în camera lui și oricum nu își va aminti cum a fost decorată.

Mizați pe funcționalitate atunci când decorați camera bebelușului. Nu investiți în mobilier și decorațiuni pe care nu vi le permiteți, mai ales dacă optați pentru un credit de nevoi personale. Stabiliți un buget fix și alegeți un design simplu, de calitate, care să vă ofere tot confortul necesar fără a rămâne apoi cu o povară financiară.

Cu puțină organizare, veți fi pregătiți pentru noul domeniu în care trebuie să faceți carieră, cel de părinți.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate